Vés al contingut
1

El passeig de Mar quedarà obert definitivament aquest divendres a la tarda

 

Les tasques no han acabat i encara no es pot accedir, però algunes persones ja han entrat a passejar-hi. Foto: Ràdio Pineda

 

El passeig de Mar de Pineda, que va quedar afectat pel temporal Glòria, quedarà obert aquest cap de setmana. Les obres d'urgència executades pel govern de l'Estat ja han finalitzat, i aquesta setmana la brigada municipal està fent feines de jardineria i enllumenat. Ho ha anunciat l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, explicant que aquestes obres s'han executat en un temps rècord, amb una inversió estatal que supera el mig milió d'euros.  El mes passat ja es va obrir un primer tram, a la banda més propera a Poblenou, i aquest divendres a la tarda ja es podrà passejar per tot el tram que mancava, va des de la platja dels Pescadors al pont de la Riera.


 

L'alcalde, Xavier Amor, en l'entrevista d'aquest dimecres al migdia a Ràdio Pineda, ha posat en relleu l'esforç que està fent aquesta setmana Brigada i Jardineria de l'Ajuntament. També ha avançat que «no estarà tot instal·lat, ja que falta per arribar mobiliari urbà, escales i dutxes i queda pendent la plantació de 150 arbres». Tot i així, està en condicions per poder-se obrir, i «l'important és que ja tindrem el passeig», segons ha dit Xavier Amor.  En total s'ha reparat un tram de prop d'un quilòmetre i mig. Ara queda un passeig marítim més naturalitzat, per la retirada de les peces de formigó que formaven el carril bici del passeig. S'ha fet un camí amb sauló compactat. A més també, s'ha reparat l’escullera que va des del mòdul de salvament fins al restaurant dels Pescadors.


 

D'altra banda, els tècnics han explicat que, de forma natural, està arribant sorra del Delta de la Tordera, i per això s'està refent una barrera natural de sorra que hi ha mar endins. Ho ha dit a Ràdio Pineda l'alcalde, Xavier Amor, que ha afirmat que «és una bona notícia pels que hi entenen».

 


 

A banda de les obres a càrrec de l'Estat i les tasuqes que està fent l'Ajuntament, també l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat va dur a terme les obres d'urgència de protecció i reparació de l'Estació de Bombament de la Platja de la Riera de Pineda, amb un cost de 120.000€.  Recordem que Pineda va patir el temporal Glòria, i un segon temporal que va fer destrosses a l'abril, coincidint amb el confinament. Divendres a la tarda es podrà ja passejar per tot el tram de passeig de Mar i accedir a la platja pels passos subterranis.

 

2
Recta final dels treballs al passeig de Mar, amb una rampa per accedir a la platja

 

1
També s'obriran els passos subterranis