Vés al contingut
1

Les obres de la dessalinitzadora estaran enllestides al juny, segons l'ACA

Les obres de rparació Foto: Premsa ACA-Gencat

 

Les obres de reparació de la dessalinitzadora de la Tordera estaran enllestides el mes de juny, segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua. El pas del temporal Gloria va provocar el trencament de la mota del riu Tordera, per sota de la qual transcorre la canonada d’impulsió i el cablejat de comunicacions de la dessalinitzadora. En conseqüència, la planta va haver d’aturar el seu funcionament fins que no es procedís a la reparació d’aquest tram de canonada. La inversió prevista és propera als 8 milions d’euros i servirà per reparar la captació d’aigua de mar. Recordem que laa instal·lació serveix per garantir les demandes de la zona (Maresme i la Selva) i poder aportar aigua a la regió de Barcelona en cas de necessitat.

 

Els treballs de reparació, classificats com a obres d’emergència segueixen el seu curs amb l’objectiu de restablir el sevei el més aviat possible. Per altra banda, s’està duent a terme un acurat seguiment de les obres per aconseguir una bona integració ambiental i, quan finalitzin, es realitzarà una restauració dels espais afectats.

 

La dessalinitzadora de la Tordera va entrar en funcionament el 2002 amb una capacitat de producció de 10 hm3/any d'aigua potable i construïda per a reduir la sobreexplotació de l’aqüífer de la Tordera. A partir de 2011, la planta va duplicar la seva capacitat -fins als 20 hm3/any- i es va connectar a la potabilitzadora del Ter (Cardedeu), per poder aportar aigua al sistema Ter Llobregat. Dins els acords de la Taula del Ter, es preveu que la planta incrementi la seva producció fins els 80 hm3/any.