Vés al contingut
1

Xavier Amor: "La ciutadania està a l'alçada del que se'ls demana"

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

L'alcalde de Pineda ha fet un agraïment a la població pel bon exemple per seguir el confinament i les normatives que s'han aplicat. Ha dit que "llevat d'alguna excepció, la majoria compleix amb el confinament i cal agrair-ho". Així ho ha dit a Ràdio Pineda l'alcalde Xavier Amor, que ha lamentat, però, "que hi hagi més vehicles circulant i que s'hagin hagut d'intensificar controls per part de la Policia Local, tenint en compte visitants de segones residències". L'acumulat de denúncies arriba a les 270 sancions només pel tema del confinament, que suposaran 170.000€ en multes "que aniran destinades al pla de xoc econòmic a Pineda", segons ha avançat l'alcalde.

 

Pel que fa a la Setmana Santa, que sempre suposa l'inici de la temporada turística, Xavier Amor ha explicat que "hi ha preocupació, en com es remunta aquesta situació essent una població turística". També ha recordat que "amb l'última llevantada el Passeig novament ha patit sumant destrosses al que va causar el Glòria". Pel que fa a la situació econòmica, ha dit que saben "que hi ha gent que no té cap ingrés a causa de l'aturada de l'activitat econòmica" i això preocupa al govern pinedenc. Per això ha dit que s'està a punt d'obrir la línia d'ajuts, preparant les condicions i que els tràmits siguin fàcils amb una oficina única a l'Ajuntament. Seran ajuts per autònoms, empreses i famílies, com per exemple els que anaven a començar a treballar en hosteleria i ara no tindran cap ingrés. Ha dit que s'han fixat tenir a punt tots els tràmits i posar en marxa l'oficina virtual única el dia 15 d'abril per que es puguin començar a donar es ajuts.

 

D'altra banda ha agraït totes les mostres de solidaritat i gent que està treballant per ajudar: botigues, empreses, entitats socials com Càritas, Creu Roja, El Caliu del Cor amb el voluntariat cosint, entre d'altres. Recordem que ara estan convertint llençols de l'Hospital de Calella en bates sanitàries homologades, a proposta del propi hospital.

 

Foto: Arxiu

 

La Setmana Santa a Pineda porta també un gran esdeveniment que aplega molta gent, la processó de Divendres Sant a Poblenou que enguany no es pot celebrar. Xavier Amor ha expressat el seu suport a la Confraria de Poblenou, i a tota la gent que està implicada. Divendres no es podrà sortir al carrer però es podrà fer un gest des del balcó: a les 6,30, hora en que començava la processó, sonaran els timbals des dels balcons i a les 9,30, hora de "El Encuentro", la Cofraria convida a posar espelmes als balcons i fer una pregària pels malalts.

 

Xavier Amor ha recordat que continuen treballant i seguint prenent decisions a diari. "Tota la informació que ens va arribant l'anem analitzant com afecta i com s'aplica a Pineda. Tenim una comissió creada per aquest tema, mantenim reunions de govern, contactes de la junta de portaveus". Segons ha dit, el govern de la Generalitat i l'Estat prenen decisions a diari i això s'ha d'aplicar també a Pineda.

 

Per acabar ha dit que confia que "sortirem d'això, encara que serà molt a poc a poc i molt esglaonadament". Ha dit que "cal destacar els gestos solidaris per fer una societat millor" com a aprenentatge d'aquesta situació.