Vés al contingut
1

S'amplia la moratòria en el pagament d’hipoteques als autònoms mentre duri la crisi del Covid-19

Foto d'arxiu

 

Escolta aquí l'entrevista sencera

 

 

S'adreça als autònoms que han de pagar hipoteca -als seus locals i oficines- que s’hagin vist afectats per la declaració de l’estat d’alarma. Fins l’últim dia de mes en què finalitzi l’estat d’alarma, les entitats no els podran reclamar el pagament de la hipoteca ni dels interessos. El termini de suspensió és de tres mesos.

L'advocat Jordi Masnou també ha dit que «el pagament posterior no s'haurà de fer cop sinó de forma esglaonada».

El pagament es farà al final del préstec en el mateix període de temps que s’ha postposat.


 

Jordi Masnou també ha dit que «no es podrà tallar el subministrament d'aigua o gas a cap família que tingui situació vulnerable». També els autònoms poden ajornar els pagaments.

També inclou una moratòria del pagament de crèdits al consum per a persones en situació vulnerable. També s’amplia el ventall de qui es pot acollir al 'bono' social elèctric i els autònoms poden demanar un aplaçament i fraccionament dels propers 6 mesos


 

L’Estat suspèn sis mesos el desnonament de llogaters en situació vulnerable i donarà micro-crèdits als que no puguin pagar segons ha anunciat. Entre les mesures aprovades a la reunió del Consell de Ministres d’aquest dimarts, també hi ha la pròrroga extraordinària de mig any des del final de l’estat d’alarma dels contractes que estiguin a punt de vèncer.