Vés al contingut
1

Planificar-se, dedicar-se temps, fer manualitats i fer esport, vitals per aquest temps de confinament

Foto d'arxiu

 

En aquest temps que passem moltes hores a casa, hem preguntat a la nostra col.laboradora Marta Duran, com podem passar millor aquests dies. Marta Duran és Màster en Nutrició i Salut, i proposa un seguit de consells com ara «organitzar-se bé a casa i aprofitar per netejar calaixos, fer un llista de tasques i no estar a casa sense fer res». També ha dit que «fer activitats ens ajudarà» igual que «arreglar-se per mantenir-nos actius i no descuidar el nostre cos». També ha dit que «és important que ens toqui el sol perquè és font de vitamina i si podeu, sortiu a la terrassa, balcó o jardí buscant petits moments».

 

Ha afegit que «ara necessitem menys calories però hem de menjar bé, i evitar alguns tipus d'aliments». No menjar «per avorriment» i cuinar aliments amb poca densitat calòrica, i reduir els hidrats de carboni com la pasta, cereals o pa. Cal menjar més fruita i fer exercici físic uns 30 minuts al dia.

L'alimentació durant el confinament ha de procurar incloure aliments amb vitamina D i rics en antioxidants. 

Des de Ràdio Pineda uns animem també a seguir aquestes pautes saludables. Marta Duran és Màster en Nutrició i Salut, i és col.laboradora de Ràdio Pineda.