Vés al contingut
1

Els hospitals de Calella i Blanes posen en funcionament la Unitat de Sòl Pelvià

Les alteracions del sòl pelvià, com ara la incontinència urinària o el despreniment de bufeta, úter i recte, són malalties molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina.

Un equip multidisciplinari integrat per diferents especialitats mèdiques, Ginecologia, Urologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia, donarà cobertura a tots els pacients del territori amb aquesta alteració oferint una atenció integral i un tractament individualitzat.

 

Des de la seva posada en funcionament ja s’han dut a terme un total de sis intervencions de gran complexitat amb cirurgia mínimament invasiva en pacients amb disfuncions greus.

Als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Comarcal Sant Jaume de Calella i el Comarcal de Blanes, s’ha posat en marxa una nova unitat, la Unitat de Sòl Pelvià, per donar cobertura a tots els pacients del territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima amb disfuncions de la zona perineal, alteracions que es manifesten amb problemes tan comuns com la incontinència d’orina o el despreniment de bufeta, úter o recte (el que es coneix com a prolapse), entre moltes d’altres. Aquestes malalties són molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina.


La cirurgia no sempre és la solució
No totes les alteracions del sòl pelvià requereixen cirurgia. En algunes pacients les sessions de rehabilitació amb exercicis dirigits per millorar la força, la resistència i el control de la musculatura del sòl pelvià poden donar resultats satisfactoris. Si bé, per tractar els casos més complexes el quiròfan és la solució més adient. En aquest cas, el grup de cirurgia de la Unitat de Sòl Pelvià ja ha dut a terme un total de sis intervencions de gran complexitat amb cirurgia mínimament invasiva als hospitals de la Corporació.

Amb l’arrencada d’aquesta Unitat també s’han editat un conjunt de tríptics sobre incontinència urinària i fecal on hi ha consells i exercicis perquè els professionals puguin repartir als pacients que ho necessitin durant la consulta. D’aquesta manera, les persones que pateixen aquestes disfuncions poden posar en pràctica a casa i de forma autònoma un seguit de recomanacions que els aporti una millora al problema.

 

Foto: CSMS