Vés al contingut

Pineda acull les jornades Cycle&Walking amb 350 inscrits i activitats fins diumenge

El diputat de Medi Ambient en funcions de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron; el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; i l'alcalde en funcions de Pineda de Mar, Xavier Amor; han inaugurat aquest matí a la biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar, el Cycle&Walking Maresme.

Aquesta es la quarta edició del Cicle&Walking, que se celebrarà fins aquest diumenge 5 de juny i que per primera vegada té lloc a la comarca del Maresme. La Diputació de Barcelona organitza aquest congrés internacional juntament amb l'Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Bureau Veritas.

Un dels actes destacats d'avui ha estat el lliurament de 43 bicicletes per a tècnics i policies locals de 10 municipis de la província per part del diputat de Medi Ambient en funcions de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron. Els municipis que han rebut les bicicletes són: Malgrat de Mar, Canet de Mar, Sitges, Mataró, Santa Coloma de Cervelló, Vilassar de Mar, Arenys de Munt, Pineda de Mar, Lliçà de Munt, i Santa Maria de Palautordera. La jornada d'avui continua a la tarda amb diferents activitats a l'exterior com ara la pràctica de Nordic Walking, una volta cicloturista pel Maresme i una visita guiada per la Serralada Litoral.

El diputat de Medi Ambient en funcions de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha dit que la Diputació de Barcelona aposta clarament per la sostenibilitat fomentant polítiques que potencïin l’ús de la bicicleta i caminar més.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font ha explicat que el repte està en aconseguir que l’ús de la bicicleta es pugui integran en l´ús del transport públic com ara el tren i el metro. L’organitzador de la jornada, Xavier Corominas, ha explicat que les jornades volen posar ènfasi en potenciar un altre tipus de turisme més ecològic i ha destacat les experiències que es poden conèixer en aquestes jornades. L’alcalde electe de Pineda, Xavier Amor, ha dit que l’aposta és clara per fomentar l’ús de la bicicleta i fer trajectes a peu, ja que Pineda ho permet en ser una població molt plana. Dins les jornades s’ha fet el lliurament de 43 bicicletes per a tècnics i policies locals a 10 municipis, entre ells Pineda, Malgrat, Canet i Arenys de Munt.

Les activitats es complementen amb un taller de Conducció eficaç en bicicleta i l’explicació d’experiències a altres països com ara la pràctica de Nordic Walking, una volta cicloturista pel Maresme i una visita guiada per la Serralada Litoral.  També es fan fins a 12 tallers diferents i una ruta pel litoral entre Calella i Sant Pol.

Dissabte es farà una caminada popular per la Vall de la Riera de Pineda i el Turó de Montpalau, que començarà a les 8 del matí. Diumenge hi haurà la primera Ciclovia de Catalunya que tindrà lloc al Passeig Marítim de Pineda on els carrers quedaran exclusivament per a vianants, ciclistes i patinadors.

Fuente

Redacció