Vés al contingut

Pineda acull les Jornades 'El que ens expliquen els ossos' amb un centenar de participants

La Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Pineda de Mar organitzen aquest divendres i dissabte al Centre Innova de Pineda unes jornades internacionals sobre l’osteoarqueologia i l’antropologia forense. La trobada científica porta per títol «El que ens expliquen els ossos» i reuneix els principals experts mundials de la matèria, amb l’objectiu de intercanviar coneixements i compartir les novetats en aquestes disciplines. La inauguració s'ha fet aquest divendres al matí. Santiago Macip, regidor de Salut de l'Ajuntament, ha dit que és molt positiu que Pineda hagi  pogut acollir aquesta jornada.

El professor del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB, i membre del Comitè Científic, Lluis Lloveras, ha explicat que «aquestes jornades pretenen aportar noves eines al professorat de secundària i primària per afrontar els canvis curriculars a les aules». També ha dit que «posen en contacte els principals experts en antropologia forense, paleoantropologia i arqueozoologia».  De fet, l'estudi dels ossos «ha estat cabdal per al progrés de la ciència i per datar els principals esdeveniments de la història.»
L'antropòloga forense i paleoantropòloga pinedenca Carme Rissech, ha dit que les jornades estan dirigides a professors i investigadors -d’antropologia o osteoarqueologia-, i també a estudiants universitaris i no universitaris, i a totes les persones interessades en el tema. L'objectiu és aprofundir en el coneixement d'aquesta matèria, segons ha explicat Carme RIssech, que ha afegit que volen «afavorir la difusió i intercanvi de coneixements entre les persones interessades en la recerca en antropologia forense, paleoantropologia i arqueozoologia» i que «les jornades suposaran per als participants una oportunitat per interactuar amb especialistes de diferents països».
Les jornades estan organitzades pel Grup d’Innovació Docent Biologia i Cultura i el Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP), de la Universitat de Barcelona, i per l’Ajuntament de Pineda de Mar. Compten amb el suport de l’Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA) i la Asociación Española de Antropología y Odontología Forense (AEAOF).