El XIP torna a fer amb èxit l'Escudellada Popular i serveix 4000 racions
L'Escudellada Popular del XIP ha tornat a ser un èxit de realització i de convocatòria en la 29ena edició. Les 4000 racions d'escudella es van esgotar al voltant de les dues del migdia i tothom va coincidir en destacar que era molt bona, tot i que contundent, tal i com marca la tradició d'una escudella tradicional de recapte, coincidint amb el Carnaval. L'escudella es va començar a preparar divendres, i també dissabte. El diumenge es van encendre les calderes amb foc de llenya, a les 6 del matí, i tot estava a punt per preparar-la. S'han fet servir cap a 600 quilos de carn, 120 quilos de pasta, i en tota, 1200 litres de brou, per fer unes 4000 racions. La Plaça de les Mèlies va ser el punt neuràlgic de l'Escudellada Popular i es van muntar desenes de taules perquè tothom pogués menjar l'escudella amb comoditat.
Una escudellada que enguany ha arribat a la 29ena edició, tal i com va recordar el cap de colla, Jaume Buch, acompanyat de tots els cuiners i cuineres que treballen des del dia abans preparant els ingredients i des de la matinada cuinant l'escudella. El XIP ja pensa en la resta d'activitats que durà a terme durant l'any, i també pensa en la manera de commemorar els 30 anys d'escudellada, l'any que ve.
L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va destacar el bon funcionament de la Rua i el suport de tothom que ho fa possible. També va destacar la celebració del Carnaval als barris, a Poblenou, el Carme i Les Creus.
Els actes continuen aquest dimecres al vespre, amb l'enterrament de la Sardina i la sardinada del XIP. De cara a dissabte que ve es celebra el Carnaval de l'Alt Maresme, la gran Rua que comença a Poblenou i acaba a Calella.