Vés al contingut
1

Pineda presenta les XXXII Jornades del Bacallà: «La gastronomia és cultura»

 

 

Comencen les Jornades del Bacallà a Pineda, que arriben a la 32ena edició. Nou restaurants de Pineda s’han afegit a les jornades, amb plats on el bacallà és el protagonista, elaborant una àmplia oferta gastronòmica que aposta per la qualitat i els productes de proximitat. Els participants són Diagonal, Can Formiga, ECO Pizzeria Que Bona, el Peix Grillat, Pura Brasa, Chicken & Fisch, Pepet, Kapytal i D’Brasa.  A Ràdio Pineda n’hem parlat al programa Pineda Es Mou.

Han participat Joan i Albert Viñolas, de Can Formiga, i l’Àlex Boada, del Diagonal, dos restaurants impulsors de les Jornades fa 31 anys. Ells són continuadors d’una tradició familiar que va començar amb els seus avis.

Marta Rodríguez, d’Eco Pizzeria Que Bona i Ramon Tarridas, d’El Peix Grillat, junt amb  la regidora de Promoció Econòmica, Carmen Montoya han parlat de de l’aposta per mantenir la cuina tradicional i també la creativitat i innovació, així com del valor dels productes de proximitat.

Pel que fa a les Jornades, un dels seus fundadors, Joan Viñolas de Can Formiga, ha parlat d’aquesta aposta conjunta de la restauració, de les virtuts del Bacallà i de la importància d’apostar pels joves 

 

 

A les Jornades del Bacallà es podran degustar una trentena de plats diferents, des dels més tradicionals als plats innovadors. Les possibilitats gastronòmiques que ofereix el bacallà són infinites: bacallà 'micuit', a la mel, a la monistrolenca, a la mussolina d'all, amb tempura...

 

La presentació és divendres i coincideix amb l’obertura de l’Oficina de Turisme aquesta temporada. Els dos actes coincideixen divendres a 2/4 de 12 a l'Oficina de Turisme (Plaça Catalunya, 1) on els restaurants participants oferiran un petit tast dels plats que es podran gaudir fins el 21 d'abril en diferents restaurants i establiments de Pineda.