Vés al contingut
1

Sílvia Delgado, del Banc de Sang i Teixits: «L'estoc del banc està en situació crítica»

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

Aquest dissabte 19 d'octubre a l'Espai Sara Llorens a Pineda es fa la campanya per donar sang «Toca Donar Sang – Toca Rebre Vida».

La responsable del Banc de Sang i Teixits del Maresme, Sílvia Delgado, ha explicat que el banc es troba en una situació crítica. No s'arriba ni a la meitat dels donatius de mitjana. El 0 negatiu és el tipus més necessitat especialment per sota de la mitjana. Ha volgut destacar que amb cada donació, se salven 3 vides.

Tothom entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos, pot donar. A diferència d'una analítica, «tothom ha d'haver menjat abans de la donació, perquè si no es podrien marejar».

 

La sang extreta es fa servir per a diferents operacions, accidents i malalties cròniques. Sílvia Delgado ha expressat que «com la sang caduca i no poden emmagatzemar-la durant mesos, necessiten donacions constants per ajudar a qui ho necessiti».

«Tenim un gran equip de professionals que cuiden molt bé i estan disposats a respondre totes les preguntes», ha dit Sílvia Delgado qui ha animat a tothom a què vingui a donar per poder solucionar aquesta greu situació.

 

2