Vés al contingut
1

Es fan captures de coloms a Pineda per reduir-ne la població i evitar problemes de salubritat

 

Foto de the-frolicsome-fairy-unsplash
 

 

L’objectiu és evitar complicacions de salubritat causades per la brutícia que generen aquestes aus. S'han fet intervencions a plaça de la Granja, plaça de les Mèlies, plaça de la Solidaritat, Can Xaubet i al barri de Pinemar.


 

Els coloms generen una gran quantitat de brutícia i problemes al patrimoni, tant públic com privat, creant molèsties a la ciutadania. Per evitar complicacions de salubritat al municipi, l’Ajuntament ha encarregat a una empresa especialitzada un programa per reduir el nombre d’exemplars.

 

1


 

L’operatiu utilitzat per a la captura dels coloms consisteix en un sistema de xarxes que atrapen els animals prèviament atrets amb menjar. Aquesta actuació es fa d’acord amb la normativa vigent i l’autorització corresponent de la Generalitat de Catalunya.

Des del servei de Salut Pública es recorda que queda totalment prohibit alimentar coloms a la via pública, tal com s’exposa en l’ordenança de convivència i civisme de Pineda, comportant multes de fins a 250€ per a la persona infractora.