Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC): «Volem un ajuntament que sigui més transparent i que informi millor a l'oposició»

 

Foto. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín

 

Mònica Palacín d'ERC ha participat avui al cicle d'entrevistes a les portaveus dels grups municipals.

Durant l'entrevista ha dit que «el govern pinedenc treballa sempre per inèrcia» i ha dit que «sovint fan públics els anuncis abans a les xarxes socials que no pas als partits del consistori i sovint no poden fer aportacions en res».  Per això ha demanat «més transparència a l'Ajuntament i millorar els canals d'informació cap als ciutadans». I ha posat com a exemple «els anuncis que fa l'Ajuntament a l'hora d'atorgar beques o ajuts».

Pel que fa a les ordenances fiscals que es podrien portar a aprovació al ple d'octubre, ha dit que «no tenen informació i l'equip de govern no els sap detallar els comptes, i només els ha dit que el pressupost municipal de l'any que ve serà igual que el d'aquest any».

 

 

Mònica Palacín ha dit que el seu partit té com a prioritats a Pineda la modernització del Polígon Industrial, millorar i potenciar els eixos comercials o destinar diners a ampliar l'horari de les biblioteques, sobretot a les nits i durant l'època d'exàmens. També demanen que l'Ajuntament ofereix atenció en llengua de signes catalana, o inversions a la deixalleria municipal, i ha demanat que l'equip de govern torni a tenir pressupostos participatius i demanen que s'hi destinin 400.000€ perquè la ciutadania de Pineda pugui intervenir en la seva decisió. També ha dit que «voldrien que l'Ajuntament de Pineda destini 1,5M€ per iniciar el projecte per tenir una residència pública per a la gent gran».


 

També ha parlat de les quatre pre-candidatures que es volen presentar per liderar el partit i que s'han de votar -si tenen els avals necessaris- al congrés del 30 de novembre. Mònica Palacín ha dit que «ella personalment es postula per donar suport a la candidatura de Nova Esquerra Nacional, ja que -segons ha dit- és la garantia que siguin «el pla de paller de l'independentisme fent polítiques d'esquerres al país».

Aquesta candidatura tindrà com a líder a Xavier Godàs, que va ser alcalde de Vilassar de Dalt i estarà acompanyat de noms destacats del partit com ara Raquel Sans o Teresa Jordà entre altres.

I també ha dit que demana a Salvador Illa «que compleixi els acords a que va arribar amb ERC, sobretot en el foment de l'habitatge social i pel nou finançament que necessita Catalunya».


 

Demà és el torn de Sílvia Biosca del PSC, alcaldessa de Pineda. Podeu recuperar les entrevistes a www.radiopineda.cat