Vés al contingut
1

El Maresme assoleix la xifra rècord de 150.000 llocs de treball al final del segon trimestre de l'any

 

La comarca ha tancat aquest segon trimestre amb nous creixements tant en llocs de treball com en nombre d'empreses. Ara en té 12.000 entitats amb dades de finals de juny, que representa prop d'un centenar d'empreses més que fa un any.


Pel que fa als llocs de treball, a finals de juny el Maresme ha mantingut un molt bon ritme, arribant a assolir quasi 150.000 afiliacions a la Seguretat Social, la xifra més alta des del 2008. Ha estat un progrés molt positiu, al que s'hi afegeix l'àmbit empresarial, que també ha incrementat les seves estadístiques aconseguint 92 empreses més que fa un any.

 

Els sectors econòmics que més representació tenen a la nostra comarca són el químic i farmacèutic (11'9%), seguits del tèxtil, el cuir, el calçat i la confecció (9'6%) i el comerç d'alimentació i begudes (8'5%).

 


El Maresme assoleix la xifra més baixa d'aturats des de fa 15 anys

I pel que fa a la taxa d'atur, el juny del 2024 tanca amb quasi 20.000 persones aturades, el valor més baix enregistrat des del 2008. La disminució ha estat d'un 1'4% entre els homes, mentre que amb les dones s'ha mantingut. D'altra banda, l'atur entre els joves de menys de 30 anys ha crescut un 3'6%.


 

Segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat, Pineda té un 11,10% d'aturats, molt similar a Tordera amb un 11,74%, mentre que les altres poblacions de l'Alt Maresme baixen per sota del 10%, com ara Calella, Malgrat, Sant Pol o Sant Cebrià. La mitjana de persones aturades al Maresme és del 9,10%.

 


 

Aquestes dades s'extreuen del darrer Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i publicat per la Cambra de Comerç de Barcelona al Maresme.