Vés al contingut
1

Raúl Lopera, finalista al Concurs Internacional Jaén Paraíso Interior: «Arribar fins aquí és un gran orgull»

 

Foto: @Raul_lopera7

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Raúl Lopera, cuiner de l'Hotel Esperit Roca, s'ha classificat per la final del Concurs Internacional de Cuina amb Oli d'Oliva Verge Extra, un dels concursos més prestigiosos de cuina. La final se celebrarà aquest dimecres al Congrés de San Sebastià Gastronomika.

 

En Raúl, de Palafolls, ha explicat a Ràdio Pineda que li agrada mostrar les seves arrels a la cuina. Amb família provinent d'Andalusia, volia fer una barreja de la cultura andalusa i catalana en els seus plats. Vol demostrar que al Mediterrani es té un molt bon producte, i d'una gran qualitat. El cuiner de Can Roca ha dit que els olis d'oliva de Jaén estan molt ben treballats, el que fa de la cuina tot un experiment de molt alta qualitat.

 

A més, en Raúl ha expressat que «el jurat són persones altament qualificades on el que es valora primordialment és d'utilitat del plat i de l'oli, així com l'exactitud de la preparació de la cuina». «Tot i portar poc temps a Can Roca, he après moltíssim. La meva estància està sent molt gratificadora. És un lloc immillorable», ha dit en Raúl sobre el que comporta formar part d'un dels millors restaurants del panorama mediterrani.

El finalista també ha dit que «el premi és una de les dotacions econòmiques més grans del mon de la cuina» A més del premi, guanyar aquest concurs suposa un noves oportunitats laborals de les millors del món, i ha dit que dona «molt de prestigi i respecte com a cuiner».

 

Tot i la possibilitat de guanyar un dels concursos de més renom a la cuina de tot el món, en Raúl ha expressat que «vol seguir participant en concursos com aquests, per continuar aprenent, i treure el màxim profit al món de la cuina».