Vés al contingut
1

Marcos Ortega: «L'habitatge és la nostra prioritat, calen pisos socials i demanem que l'Ajuntament intervingui»

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista


 

Ràdio Pineda ha iniciat avui una ronda d'entrevistes als regidors portaveus dels grups municipals. Hem començat amb Marcos Ortega de Pineda en Comú.


Marcos Ortega ha dit que des de l'Ajuntament s'han de fer polítiques per intervenir el mercat d'habitatge. Ha exposat que a l'Ajuntament de Pineda, habitatge està associat a Serveis Socials i ells pensen que s'hauria de portar des d'Urbanisme. Ha dit que «calen pisos de protecció oficial» i ha defensat les polítiques d'intervenció i ha posat com a exemple el que ha fet l'Ajuntament de Calella perquè ha aconseguit tenir 200 habitatges, a través d'una fundació per destinar-los a qui més ho necessita. Ha dit que «a Pineda hi ha 800 pisos turístics i Calella en tenen uns 200, i això passa perquè a Pineda no s'ha intervingut com sí han fet altres municipis». Marcos Ortega ha defensat tirar endavant el Pla Local d'Habitatge.

Marcos Ortega ha dit que defensen aspectes com la tarifació social en alguns serveis com les llars d'infants o incrementar els punts de llum LED a la il·luminació pública de Pineda. De la nova alcaldessa Sílvia Biosca li demana «més planificació i més política a mig i llarg termini, perquè això suposa menys despesa si tot es va planificant amb temps».


 

1

 

Marcos Ortega ha demanat una parada d'autobús davant de la porta del nou ambulatori, al carrer Tribala tal i com ja va demanar al darrer ple municipal.

En relació a la sanitat, Marcos Ortega ha denunciat la situació de col·lapse a l'Hospital de Calella. Ha afegit que «és cert que no és competència de l'Ajuntament» però ha recordat «les retallades del govern d'Artur Mas i ha dit que ara el govern de Salvador Illa s'hauria de posar les piles amb aquesta qüestió des d'ara mateix». En aquest sentit, ha dit que «ho treballarem via pressupostos i al Parlament de Catalunya» i vol que ho demanin tots els pobles de l'Alt Maresme i el CCM.


 

Una vegada més ha denunciat la manca de places públiques de gent gran a Pineda i ha tornat a insistir en treballar per tenir una residència municipal: «hem de treballar conjuntament totes les forces polítiques de l'Ajuntament de Pineda perquè es necessiten més ajudes per places públiques i residències, i treballar-ho al Parlament». Una vegada més ha demanat la modernització polígon industrial de Mas Roger, i la necessitat d'agilitzar permisos d'obres i lluitar contra l'incivisme.

Per últim ha afegit que al Parlament, les prioritats pel seu grup són les polítiques d'habitatge i treballar per la transició energètica.

 


 

Dins la ronda d'entrevistes als regidors portaveus dels grups municipals demà és el torn de Diego Sánchez del PP.

Podeu recuperar les entrevistes a www.radiopineda.cat