Vés al contingut
º

Fa 15 anys que Renfe no compra cap nou comboi de tren a Catalunya

 

Trens que tenen més de dues dècades a l'estació de tren de Pineda

 

 

El comissionat pel traspàs de Rodalies, Pere Macias, ha previst que Rodalies tanqui aquest any superant el seu "rècord històric" d'usuaris.

També ha dit que que és necessària "com a mínim" una dècada "d'inversions molt importants" per "revertir" 20 anys sense haver-ho fet i que la majoria dels recursos en aquest temps s'han destinat a l'alta velocitat. També ha criticat que Renfe hagi estat "15 anys sense comprar un tren", cosa que ha qualificat de "barbaritat".


 

Pere Macias espera que amb les noves compres de combois i les inversions en curs les incidències es redueixen. Per això, ha recalcat que quan "s'han de fer treballs de pressa, hi ha moltes obres" i ha detallat que actualment a Catalunya n'hi ha al voltant d'un centenar. Precisament, sobre les problemàtiques del servei ha posat l'accent en què "una tercera part són per causes externes". En aquest sentit, ha precisat que són bàsicament inclemències meteorològiques i els atropellaments, que "en un percentatge elevadíssim són suïcidis", ha afegit.  


 

 

El 89% de les inversions han anat a parar a l'Alta Velocitat i només un 11% a Rodalies

Aquesta variació ha suposat "una gravíssima descapitalització del ferrocarril", ha remarcat Macias i que s'ha començat a recuperar a partir de 2018.