Vés al contingut
1

Diada festiva i reivindicativa a Pineda

La Diada Nacional de Catalunya a Pineda s'ha commemorat un any més a les ofrenes al Monument a Rafael Casanova del Passeigs Marítim amb un ambient participatiu i també reivindicatiu. La jornada ha transcorregut amb total normalitat. L'acte institucional ha comptat amb l'ofrena conjunta de l'Ajuntament de Pineda, les ofrenes dels cinc partits polítics amb representació a l'Ajuntament (PSC, ERC, Junts Per Pineda, Partit Popular i Pineda en Comú) i les ofrenes de 36 entitats culturals, socials i esportives. El Partit Popular ha tornat a fer l'ofrena a Pineda, després d'uns anys d'absència. Els actes han acabat amb el Cant dels Segadors i una ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà.

 

Totes les fotos AQUÍ (Facebook Ràdio Pineda)

 

1

1

 

Sílvia Biosca (PSC)

L'alcaldessa accidental, portaveu del PSC, Sílvia Biosca, s'ha mostrat molt satisfeta de com s'ha desenvolupat l'acte institucional. Ha dit que és un acte de tots i totes, i ha destacat la participació de les entitats i també de l'assistència de públic. Pel que fa a l'inici del curs polític, amb Salvador Illa de president de la Generalitat, ha dit que és un moment de «bones vibracions, perquè s'ha aconseguit una normalitat institucional, en un moment que cal tornar a parlar del benestar de la ciutadania com a prioritat i dels serveis públics, cosa que ha de ser la centralitat de tots els servidors públic». Sílvia Biosca també ha parlat de la necessitat d'un bon finançament per Catalunya, i també en l'àmbit dels Ajuntaments.

I pel que fa al ple de divendres, en què la votació farà que sigui escollida alcaldessa, ha dit que és un repte molt gran, que afronta amb moltes ganes de treballar pels pinedencs i pinedenques, i amb «molta tranquil·litat, il·lusió i ganes».

1

 

 

Mònica Palacín (ERC)

Mònica Palacín, portaveu d'ERC, ha dit que cal tenir present, per la Diada, la història del país, com va néixer i com s'ha format, amb gent vinguda d'arreu. Ha posat en relleu la representació plural als barris i a les ciutats. Ha defensat també «el millor finançament per Catalunya, fer que el país avanci en polítiques socials i vetllant per polítiques veritablement democràtiques, defensant que s'apliqui l'amnistia i que Catalunya `pugui decidir el seu futur».

1

 

Noemí Llorens (Junts per Pineda)

La regidora portaveu de Junts per Pineda, Noemí Llorens, ha defensat per la Diada un nou i millor finançament per Catalunya, del qual ha explicat «que encara no hi ha acord, només havien acordat començar a parlar-ne». Ha dit que «la celebració de la Diada suposa un nou inici per reivindicar les llibertats i drets que es van perdre el 1714». Per això, ha dit que cal defensar «els drets i la llengua, sense oblidar que continuem un altre any amb persones a l'exili».

 

1

 

Diego Sánchez (PP)

El regidor portaveu del PP, Diego Sánchez, ha dit que «la Diada, és la Diada de tots, pensin el que pensin». Ha destacat que tornen a participar dels actes de la Diada perquè perceben que les coses han canviat respecte els anys que van decidir no ser-hi presents.

 

1

 

 

Marcos Ortega (Pineda en Comú)

Marcos Ortega, de Pineda en Comú, ha ha defensat un finançament més just per Catalunya com a una de les prioritats del nou curs polític. També ha parlat d'una Catalunya «diversa i de tothom» i ha remarcat que «enfront els discursos d'odi i excloents, es posicionen en contra» .

1

 


Acte del Consell Local per la República de Pineda

El Consell Local per la República de Pineda va organitzar un acte reivindicatiu en defensa de la independència de Catalunya, el dia previ a la Diada. Es va fer davant de l'Ajuntament, amb la lectura del manifest a la plaça Catalunya, i un concert.

1

Judith Boadas va ser l'encarregada de llegir el manifest. Ha explicat que «cal repensar la situació que s'ha viscut els darrers anys» i ha defensat que «la independència de Catalunya és la millor manera de gestionar la terra». Ha dit que la societat civil és la que s'ha de moure i ha posat en relleu que «els gran canvis provenen de la societat civil, i que els drets, històricament, s'han hagut de treballar i lluitar», posant com exemples drets com són l'eutanàsia, la llei del divorci o els drets LGTBI. Per això ha dit que la ciutadania s'ha de mobilitzar i involucrar. El Manifest denunciava «la impunitat amb la que es mou España, contra l'independentisme i els independentistes, tot s'hi val». Van organitzar un autocar a la manifestació de Barcelona, a la tarda.