Vés al contingut
1

Guillem Mateo, conseller nacional d’Units i ex-regidor pinedenc, nou diputat del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar

El conseller nacional d’Units per Avançar, Guillem Mateo, ex-regidor de l'Ajuntament de Pineda del mandat 2011-2015, és Diputat al Parlament de Catalunya des del passat dijous, 5 de setembre. En les eleccions del passat 12 de maig, Guillem Mateo va anar en la posició número 29 de la llista del PSC i Units per Avançar de la demarcació de Barcelona, quedant-se a un lloc per aconseguir l’escó. Ara, després de la formació del Govern de la Generalitat i amb les incorporacions d’alguns diputats a l’Executiu que han deixat l’escó, Mateo accedeix a l’acta i s'ha estrenat en el ple del Parlament de Catalunya.

 

Escolta l'entrevista

 

Avui l'hem entrevistat a Ràdio Pineda. Ha explicat que afronta aquesta nova etapa amb moltes ganes de treballar i molta il·lusió. Ha parlat del seu primer dia de votacions al ple del Parlament: «Va ser un dia ple d'emocions i alhora, vertígen, per la gran responsabilitat que afronto» . Guillem Mateo porta la direcció del Grup Parlamentari d'Units per Avançar, amb Ramon Espadaler al cadapdavant. Ha dit a Ràdio Pineda que té moltes ganes de treballar pel govern que encapçala Salvador Illa. En l'entrevista a Ràdio Pineda ha explicat que hi ha molt bona entesa amb el PSC i que ells aporten també la seva posició més catalanista al govern. A nivell de país, ha dit que arriba, com defensa Salvador Illa, «una tercera transformació de país, enfocant-se als serveis públic i la transformnació de les infraestructures.»

 

Guillem Mateo ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector de la banca -actualment en l’àrea de Màrqueting i anteriorment en el departament de Comunicació Externa. Va començar la seva carrera política a l'Ajuntament de Pineda, sent regidor a l'oposició el mandat 2011-2015 de CiU, amb Jordi Noguera i Jordi Pons, un mandat -recordem-ho- que va ser el segon mandat amb Xavier Amor (PSC) d'alcalde i Pere Aragonès com a regidor de l'oposició. A tots dos els coneix bé, i ha defensat treballar també per un bon clima polític, lluny de la crispació i la confrontació.

Mateo (Campdevànol 1982) té estudis d’Economia per la UPF, postgrau en Màrqueting Digital per la Salle, en Comunicació Corporativa per la BSM-UPF i en Assessorament Financer també a la BSM -UPF.