Vés al contingut
1

Xavier Amor s'acomiada de l'alcaldia de Pineda

 

Foto d'arxiu.

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor

 

 

Ho fa després de 24 anys a l'Ajuntament i 17 anys a l'alcaldia. El 1999 va entrar com a regidor i des del 2007 és l'alcalde. Entre els anys 2013 i 2019 ha estat president de la Federació de Municipis de Catalunya. A més, és membre de la comissió executiva nacional del PSC. Ara Salvador Illa i el nou govern de la Generalitat l'emplaça a ser Secretari de governs locals de Catalunya. En el ple d'aquesta tarda, fa la renúncia al càrrec i comença una nova etapa.

Ràdio Pineda ha entrevistat en directe a Xavier Amor el dia del seu comiat com a alcalde.

 

1
Imatge utilitzada per les XXSS de Ràdio Pineda.

 

 

«La gent és agraïda i he rebut moltes mostres dels veïns de Pineda i m'emporto això» segons ha dit a Ràdio Pineda. El més difícil -segons ha dit- és «no tenir la vareta màgica per solucionar algunes coses i mai no podré oblidar la pandèmia en una situació complicada sense manual que va haver d'afrontar tothom, però també els ajuntaments». També ha recordar la solidaritat demostrada amb el temporal Glòria i «veure la generositat de la gent».


 

«Estic content de la feina que he pogut fer»

Ha afegit que «la gent recorda les obres públiques, però «el més important és que entre tots hem fet una xarxa d'igualtat, estic content de la feina que s'ha fet a Pineda». Amor ha recordat el primer cop que va guanyar les eleccions i ha recordat les seves primeres paraules quan va ser escollit l'alcalde «per la seva mare, perquè sempre hi és i la té present». En un aspecte més personal «ha dit que la recorda en els mals moments, però també la vol recordar ens els moments d'alegria com el dia en que va ser proclamant alcalde de Pineda el 2007».


 

En un aspecte més polític, Amor ha explicat que «ara té una tasca difícil i amb molts de reptes i serà una feina que treballa amb diverses conselleries i que incideix directament amb els ajuntaments». Ha dit que «ell vol acompanyar als ajuntaments i aprovar lleis i fer plans d'inversió que han d'ajudar a fer nous projectes». També ha dit que «també tindrà trobades amb responsables de ciutats catalanes i afrontar els reptes que té el Govern de l'Aran per aprofundir en les seves particularitats socials i culturals».

Ha explicat que haurà de treballar en un edifici amb més de 3000 treballadors de la Generalitat i «ara té l'encàrrec d'atendre als ajuntaments i que sàpiguen que la Generalitat els escolta perquè el Govern està basat en els municipis».

 

També ha dit que «està content que el president Illa hagi comptat amb ell per aquest càrrec i està content de poder-lo fer perquè a més, no el desconnecta de l'Ajuntament del seu poble».


 

«Demano que Pineda acompanyi a Sílvia Biosca»

Amor també ha destacat la figura de Sílvia Biosca i ha demanat «que la gent la vulgui conèixer, que ha estat clau al govern de Pineda i que coneix molt bé l'administració i està molt preparada». Ha afegit que «té lideratge i una gran capacitat de treball i d'anàlisi i per això -segons ha dit- marxa molt tranquil amb una persona que ja ha pilotat l'Ajuntament de Pineda tot i que molt sovint no ha estat molt visible». Ha dit que «el millor està per arribar».

 

Amor ha desitjat que «tothom estigui bé i només he volgut que la gent hagi estat una mica millor cada dia». Ha demanat «que espera que Pineda pugui tenir salut i vol que Pineda avanci gràcies a les polítiques de suport a les famílies».

També ha dit que «s'anirà trobant amb tothom d'una forma diferent, però amb moltes ganes». Ha volgut fer un agraïment als ciutadans de Pineda, als treballadors municipals i al fet «que sempre s'ha sentit acompanyat».