Vés al contingut
1

Xavier Amor és nomenat Secretari de governs locals de Catalunya

 

Foto. Arxiu. ACN

 

L'alcalde de Pineda té l'encàrrec d'enfortir les relacions del Govern amb els ajuntaments i impulsar una reforma del Consell de Governs Locals. També és Secretari de relacions amb l'Aran del Govern de Salvador Illa. El nomenament es fa al consell executiu del govern de Catalunya.

 

Amor tindrà sobre la taula l'impuls i aprovació d'una nova llei de governs locals i una llei de finances locals per millorar el finançament dels municipis. També el finançament dels FEDER i «ha dit que vol treballar de costat amb els ajuntaments i ara que podrà fer-ho per tot Catalunya hi vol dedicar tot l'esforç».

Amor ha dit que «va rebre la trucada per fer una reflexió i per demanar-li que s'incorporés al govern». Amor ha dit que «la seva reivindicació que els ajuntaments s'impliquin en la governança ara s'ha pogut dur a terme i per això ha acceptat».

 

Ha explicat que «vol aportar proximitat per negociar els reptes que necessiten els ajuntaments, començant pel nou sistema de finançament i com això podrà repercutir als ajuntaments». Ha dit que «també pensa que és un moment correcte per donar pas a altres persones, i especialment a Sílvia Biosca com a alcaldessa de Pineda».

També ha explicat que «té moltes ganes de viure la Festa Major de Pineda i estar al costat de les entitats i la gent de Pineda».


Xavier Amor és el tercer maresmenc que s'incorpora al Govern del socialista Salvador Illa, després d’Alícia Romero, la nova consellera d’Economia, i d’Elena Díaz Torrevejano, la nova portaveu del PSC al Parlament de Catalunya.

 

1


 

Xavier Amor ha fet una carta de comiat adreçada als treballadors municipals

En la nota diu que «tot i ser un càrrec compatible amb l’alcaldia, després d’uns dies de reflexió ha decidit fer un canvi a aquesta etapa de la seva vida».

Segons afegeix, «han estat anys complexos de molts reptes i de superació de crisis però s'ha pogut fer un poble millor, destacant la construcció de la depuradora, nous espais educatius i esportius, equipaments culturals i veïnals. Assegura que ha aplicat «fórmules socials per fer la vida menys dura a molta gent». També fa un agraïment a les aportacions dels treballadors de l'Ajuntament i ha remarcat la importància «de ser un equip» i assegura que «amb el nou govern municipal es podrà aconseguir».

Assegura que ha crescut políticament i de cadascú n'ha pres un aprenentatge. Acaba dient que «ho trobarà a faltar».

 


 

El calendari abans de deixar l'alcaldia

El ple de renuncia d'alcalde serà el dilluns 2 de setembre a les 5 de la tarda a l'Auditori, tot just acabada la Festa Major de Pineda.

A partir d’aquí s’obre un termini de 10 dies naturals per llei, per convocar el ple de relleu de l’alcaldia. El ple per fer la votació de la nova alcaldessa serà el dissabte 7 o bé el 14 de setembre a les 12 del migdia. Serà llavors quan començarà el nou curs polític a l'Ajuntament amb la nova alcaldessa i també la configuració del nou govern local.

 Haurà d'incorporar-se un nou regidor/a del PSC al Ple «encara amb el seu nom per concretar» ja que s'està parlant amb ells segons ha dit el PSC. També hi haurà canvis organitzatius. El ple de constitució del nou Ajuntament serà molt igual al ple que es va fer durant el mes de juny, passades les Eleccions Municipals.


 

 

Xavier Amor i Martín

Xavier Amor, de 49 anys, és graduat en administració i direcció d'empreses a la Universitat Ramon Llull. El 1999 va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Pineda i des del 2007 ocupa l'alcaldia. Ha estat conseller comarcal i diputat a la Diputació de Barcelona on ha estat al capdavant de Participació Ciutadana de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania o a Esports. Entre els anys 2013 i 2019 ha estat president de la Federació de Municipis de Catalunya. A més, és membre de la comissió executiva nacional del PSC.

Ha estat alcalde de Pineda durant 17 anys i durant 6 anys va ser el President de la Federació de Municipis de Catalunya.