Vés al contingut
1

Calella acollirà el Congrés de Junts a l'octubre "per convertir-se en el partit independentista de referència"

 

ACN. Míriam Nogueras, portaveu de Junts al Congrés dels Diputats. (Foto de Junts)

 

 

Es farà entre el 25 i el 27 d’octubre a Calella segons fonts de la formació. L’executiva del partit aprova avui la proposta de reglament del Congrés, elaborada per la permanent, i que preveu l’elaboració de tres ponències: una sobre estratègia, una altra sobre el model de país, i una última sobre organització, a partir de la qual s’haurà d’escollir la nova direcció.

L’objectiu de Junts, segons l’esborrany de reglament, és esdevenir “el partit independentista de referència” i construir “una alternativa clara al nou govern de base tripartita” definint una “nova estratègia” per rellançar el moviment.


 

Calendari

El Congrés Nacional de Junts es preveu pel 25, 26 i 27 d’octubre a Calella, però abans, aquest mateix dilluns 26 d’agost, l’Executiva Nacional n’haurà de presentar el reglament, debatre’l i aprovar-lo. El 3 de setembre es farà un Consell Nacional Extraordinari per aprovar el reglament, i entre el 5 i 6 de setembre es demanarà la validació del mateix per part dels afiliats. 

Entre el 17 i el 30 de setembre s’hauran d’inscriure i escollir els delegats. Més enllà dels del partit, Junts també preveu que puguin participar al Congrés tres delegats de cada partit que ha fet coalició amb Junts, i que puguin participar “amb veu i sense vot” persones independents, no afiliades, però de rellevància nacional, territorial o sectorial, en línia amb la voluntat de la formació d’esdevenir “el pal de paller de l’independentisme”. 

El 2 d’octubre serà la data en què s’enviaran les ponències als afiliats – i, per tant, es podran veure les propostes sobre com s’ha de definir la direcció i les funcions dels diversos càrrecs-, mentre que per al 23 d’octubre es preveu l’enviament de les ponències transaccionades i les esmenes vives.

 

 

Ordre del dia

L’odre del dia del Congrés preveu com a primer punt la proposta i votació de la mesa del Congrés. Després de la benvinguda, s’exposaran els informes de gestió i posteriorment els textos de ponència i procediment de treball. El cinquè punt de l’ordre del dia serà la constitució de les comissions de ponència, mentre que el sisè serà el debat i votació de les emeses en comissió, amb votació final del text en comissió. Finalment, el plenari votarà les esmenes vives, i a continuació es farà la votació final dels textos de ponència al plenari. D’acord amb els textos aprovats, es presentaran les candidatures, posteriorment es proclamaran els resultats i finalment la nova direcció farà una intervenció.