Vés al contingut
1

Consells per prevenir els cops de calor

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Beure aigua sovint, encara que no es tingui set, evitar sortir a l’exterior durant les hores de màxima calor, si es pot estar en espais climatitzats, tenir cura dels infants i les persones grans, portar roba lleugera, gorra o barret i aplicar protector solar, són alguns consells bàsics que podem seguir aquests dies de calor intensa. Des de l’Atenció Primària Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut es posa el focus en la prevenció i la conscienciació per minimitzar els efectes negatius que puguin causar les altes temperatures o les onades de calor. En línia amb la campanya llançada pel Departament de Salut, i que porta per títol “Més llesta que la calor”, l’infermera referent de Salut Comunitària de l’ambulatori de Pineda Carme Aubanell, ha explicat consells bàsics que podem seguir, tant a dins de casa com si estem a fora al carrer.

 

 

1

Carme Aubanell

 

 

Aubanell demana fer especial atenció a la gent gran, els infants i els malalts crònics, i també les persones que treballen a l’aire lliure ja que poden patir molt més els efectes de la calor. També ha dit que si sabem d’alguna persona gran que viu sola, anar trucant per saber com es troba.

 

Davant les altes temperatures d’aquests dies, recordem que Pineda disposa de refugis climàtics on protegir-se de les onades de calor. Els espais interiors disposen d’una climatització adaptada i són accessibles en hores puntuals. En concret, Pineda ofereix 10 espais interiors: Centre Cívic, CAP Pineda, Dispensari Poblenou, Can Xaubet, Casal d’Avis Poblenou, Casal d’Avis Mèlies, Ajuntament, Oficina de Turisme, i les biblioteques Poblenou i M. Serra i Moret. El mapa també especifica l’horari de cadascuna d’aquestes deu dependències municipals que, en cas de necessitat, poden complir funció de refugi climàtic.

 

2

 

 


 

Alimentació sana i fresca per evitar els cops de calor

A través de l’alimentació podem ajudar a refrescar el cos i mantenir-lo sa durant l’estiu. Anna Ballesta, dietista i nutricionista de l’ambulatori de Pineda ha explicat que el més important és mantenir-se hidratat, encara que no tinguem set, sobretot els infants i la gent gran, i consumir aliments frescos. Recomana que durant l’estiu fem àpats lleugers, repartits durant el dia, i optar per amanides i plats frescos. Són alguns consells que recomana la dietista i nutricionista de l’ambulatori de Pineda per combatre la deshidratació, el cansament i la set, aquests mesos d’estiu.

 

6