Vés al contingut
1

Pineda aposta per l'accés inclusiu a les platges

Foto: Ajuntament Pineda

 

Pineda continua treballant per fer de la platja un espai d’esbarjo i d’oci accessible per a tothom, independentment de les seves condicions físiques. És per aquest motiu que posa a disposició d’aquelles persones amb necessitats diverses tot un seguit d’elements que facilitin el bany i millorin la seva experiència a la platja.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es posen a disposició vuit jocs de crosses i tres «cadires amfíbies». La particularitat d’aquestes cadires és que estan preparades tant per moure’s per terra com per fer-ho per mar, ajudant a persones amb mobilitat física reduïda a poder banyar-se al mar. Les cadires es troben als mòduls de socorrisme de les platges i són els propis socorristes qui acompanyen la persona usuària durant el bany.


 

Punt SOS i simbologia a les banderes


Repetint la iniciativa de l’any passat, les banderes que anuncien l’estat de la platja incorporaran simbologia. Així, es podran conèixer les condicions del bany no només amb colors sinó també amb símbols, facilitant-ne el reconeixement a aquelles persones amb dificultats per diferenciar colors.

Finalment, es manté la instal·lació del Punt SOS al punt de megafonia pròxim a la platja de gossos per poder alertar de qualsevol emergència en hores sense servei de socorrisme.