Vés al contingut
1

Accident greu a la C-32: bolca un autocar amb prop de 50 passatgers entre Pineda i Tordera

Font i imatges: Ràdio Pineda/Comunicació Ajuntament/Bombers/Mossos/SEM/Creu Roja/ACN

Vídeo: Instagram @radiopineda

 

Un autobús amb una seixantena de passatgers ha bolcat aquest matí a l'autopista C-32, entre Pineda iTordera. Els Bombers han pogut evacuar tots els passatgers accidentats. Hi ha ferits de diversa consideració. El SEM ha informat que hi ha:

- 3 ferits critics, traslladats amb els helicòpters medicalitzats als Hospitals Vall d'Hebron i Germans Trias i Pujol, i al Trueta de Girona

- 3 ferits greus a l'Hospital de Blanes i al de Mataró

- 3 ferits greus al CUAP de Mataró.

Ho ha explicat Núria Casalé, coordinadora del SEM. El conductor ha estat l'últim de ser evacuat del vehicle. L'atenció dels ferits lleus i dels familiars s'ha centralitzat al complex esportiu Can Xaubet de Pineda de Mar, on s'ofereix atenció psicològica i també es coordina l'operatiu d'emergències.

 

Es tracta d'un autobús que traslladava treballadors de l'empresa Inditex, que transportava treballadors de la companyia des de Barcelona cap a Tordera on tenen instal·lacions de les diverses marques. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat el SEM, dos helicòpters medicalitzats, Mossos, Policia Local, Bombers, ADF i Protecció Civil, així com personal del CAP de Pineda que ha participat en l'atenció als afectats a Can Xaubet. El cap operatiu dels Bombers ha explicat la complexitat de l'evacuació, atès que l'autobús ha quedat aixecat i contra l'entrada del túnel.

 

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha explicat que les causes de l'accident s'estan investigant. Ha remarcat que de vegades hi pot haver múltiples causes. ''Ha estat un accident molt greu. Fem un toc d’atenció a la conducció responsable i demanem màxima prudència sobretot als conductors professionals''

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que han col·laborat amb tots el que se'ls ha demanat des d'Emergències. L'Ajuntament ha habilitat Can Xaubet per atendre els ferits i la Policia Local ha tallat el trànsit a l'autopista des de Pineda de Mar en sentit, nord, cap a Girona. Xavier Amor ha demanat a la ciutadania que s'eviti desplaçar-se cap aquella zona i es faci servir la N-II. Es fan desviacions per la sortida 122 a Calella. El trànsit podria estar tallat fins demà a l'autopista.

També el regidor de Seguretat Pública i Mobilitat, Diego Sánchez, ha agraït la tasca dels agents locals, ja que han anat a donar suport fins i tot els que no estaven de servei. Continuaran durant la jornada en l'operatiu especial de trànsit.

 

 

1

 

1
 

 

Atenció als ferits: 10 persones han necessitat també atenció psicològica


Cap a les 3 de la tarda ha sortit de Can Xaubet la darrera de les persones ateses, ferides lleus, després de l'accident de l'autobús a la C-32. Recordem que els tres ferits crítics i els ferits greus estan a diversos hospitals: Can Ruti, Vall d'Hebron, el Trueta, Blanes i Mataró.

Gemma Cuartero, coordinadora d'intervenció psicològica del SEM, ha explicat a ACN que 10 persones accidentades han hagut de rebre atenció psicològica. Gemma Cuartero ha explicat també com han actuat amb les víctimes de l'accident, coordinat amb els altres cossos d'emergència i detectant les persones que necessiten atenció psicològica més urgent.

En Ricardo, germà d'una de les treballadores que viatjava a l'autobús, ha explicat que la seva germana es troba bé, però està en estat de xoc.

 

1
Centre d'atenció als ferits a Can Xaubet

 

1
Imatge de l'Helicòpter de Trànsit