Vés al contingut
Q

Els infants i joves del Casal d'Estiu del Montpalau Team retiren 360 kg de brossa de la Riera de Pineda

 

Fotos. Montpalau Team

 

 

Han fet una acció de neteja de la riera i han creat unes pancartes per conscienciar la importància de netejar el nostre entorn natural. Han anat fins el Molí de can Marquès amb bicicleta i han creat dos equips de neteja en dos trams i tot s'ha traslladat a la Deixalleria de Pineda. Abans s'ha pesat pesat el volum de brutícia recollida. I també han fet un acte al centre de Pineda per denunciar l'incivisme de les persones que llencen brossa a l'entorn natural. Amb tot un remolc carregat de brutícia s'han passejat pel poble amb pancartes on s'hi podia llegir 'Generació neta' i 'Volem una riera neta i plena de vida '.

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

E

 


 

Ha estat una idea feta pels monitors del Casal d'Estiu del Montpalau Team. Sempre busquen un projecte de millora de l'entorn natural. En edicions passades, van senyalitzar diverses rutes, han fet un rètol amb un mapa a la Font del Ferro i han netejat i desbrossat el Torrent de n'Avall que feia molts anys que no s'hi podia transitar, entre altres.


 

 

Projecte per refer la Passera de Cal Ros

A més, durant el seu curs de Casal d'Estiu tenen el projecte per restaurar la Passera de Cal Ros, a tocar del Pla de Cal Capità de la Riera de Pineda. Aquesta és una passera històrica de la masia de cal Ros i el Sot de Sant Andreu que va desaparèixer ara fa uns anys. Va ser restaurada pel Cau de Pineda i va ser molt útil, fins que els diversos temporals de llevant van fer-la caure.

Ara els infants i joves del Montpalau Team són els encarregats de refer la passera que es podrà utilitzar a partir del mes d'agost. En aquest punt sol baixar aigua tot l'any i és un pas molt útil per les persones que van a caminar pel Sot de Sant Andreu, en terme municipal de Pineda.

 

1

 

 

1
Fotos d'arxiu de Ràdio Pineda.