Vés al contingut
1

El festival Psychobilly no es celebra a la platja de Santa Susanna i es fa a 'La Siesta'

 

Fotos d'arxiu de Joan Caimel.

 

 

Aquest any celebra el seu 30è aniversari i l'Ajuntament de Santa Susanna va fer públic ara fa uns mesos que es faria a la platja de les Dunes, a tocar del terme municipal de Pineda. Es va informar de la celebració del festival «al costat del mar», però segons informa que s'han vist forçats a canviar la ubicació del festival «per evitar la cancel·lació total del festival per les obres de construcció del pont sota la via del tren a la platja». Segons diuen textualment, «és molt complicat instal·lar la carpa, per temes de seguretat i s'ha canviat la ubicació de manera urgent». Ara el festival es celebra a La Siesta, a la urbanització coneguda com La Vall a tocar de la Riera de Santa Susanna.


 

L'organització ha activat servei de bus gratuïts des de l'estació de Santa Susanna i des de l'estació de Pineda, tots dos sentits. Molts dels seus assistents s'allotgen en hotels de Pineda i ja alguns dies que ja es poden veure passejar pels carrers.

L'organització demana les disculpes «pel canvi d'última hora, la prioritat era salvar el festival» i esperen que els assistents «entenguin la situació» i demanen el seu suport. Es mantenen les actuacions de les bandes i els horaris seran els mateixos.

 

1


 

Actes a la platja de Santa Susanna

Es celebren actes al Sunset Beach Bar de Santa Susanna i també a l'Hotel Caprici i al Mercury. Per tant, segons l'organització, ja tampoc no hi ha festes a la guingueta de Poblenou com s'havia fet fins ara.

El festival es farà cada nit fins el 9 de juliol.

 

 

El Psychobilly Meeting

Té caràcter internacional i porta visitants de països d'arreu del món. A Pineda s'ha celebrat des de 2008 al 2022. Les millors bandes de l'estil musical arriben a aquest festival que és dels més importants del món del seu gènere amb més de 35 bandes internacionals de tot el món en escenaris diferents, diversos dj's i festes. L'oferta musical es complementa amb una oferta turística. En total arriben més de 2500 turistes, majoritàriament d’entre 25 i 40 anys i provenen d’arreu del món. Els darrers anys han gastat una mitjana de 200 € per persona i dia en el sector comercial, restauració i hoteler. El festival generava una despesa total superior als 1,5 milions d’euros cada edició segons l’estudi realitzat pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona (2016).


 

1


 

L'edició de 2022 es va celebrar a Can Xaubet

Era l'edició número 29 i s'havia de celebrar a la platja dels Pins, com les darreres edicions, però finalment es va haver de celebrar a Can Xaubet. El festival no va poder comptar amb els permisos necessaris per a poder-lo celebrar a la platja. Diversos veïns de la zona van mostrar les seves queixes a l'Ajuntament i al Síndic de Greuges i l'estiu de 2023, l'Ajuntament de Pineda va decidir moure el festival de la platja fins l'aparcament de can Xaubet.  Santa Susanna va agafar el relleu amb la promesa de fer-lo a peu de mar, però tampoc no s'ha pogut celebrar a la platja de Santa Susanna.


 

Què és el Psychobilly?

El Psychobilly neix al Regne Unit als anys 80, com a fusió del rockabilly fet als anys 50 i els nous estils que apareixen com per exemple el punk. Amb els anys evoluciona i avui encara ho segueix fent agafant altres tipus d’influències com el pop, metal i altres músiques, en poques paraules podríem dir que és el rockabilly d’avui en dia. Normalment les formacions són trios de guitarra, contrabaix i bateria però moltes vegades s’utilitzen dues guitarres.