Vés al contingut
1

L’Hospital de Blanes convida la ciutadana a visitar els nous quiròfans amb dues jornades de portes obertes

 

 

 

El 10 i 11 de juliol la població que s’hi inscrigui podrà conèixer les instal·lacions, ens grups reduïts i guiats pels professionals del centre. El 10 i 11 de juliol l’Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes, obrirà les portes del nou bloc quirúrgic per tal que la població pugui conèixer de primera mà les instal·lacions, abans de la seva posada en marxa. Amb aquesta acció, l’Hospital de Blanes promou que els habitants de la població puguin veure els nous espais i entendre el funcionament d’unes instal·lacions que milloraran la seva capacitat d’assistència. El nou bloc quirúrgic ha estat dissenyat per oferir un servei més eficient i còmode, tant per als pacients com per als professionals de la salut, assegurant així una atenció sanitària de més qualitat i adaptada a les necessitats actuals de la comunitat.


 


 

Inscripció gratuïta i obligatòria, fins a un màxim de 240 persones

Les visites seran el dimecres 10 de juliol de 10 a 12h i el dijous 11 de juliol de 16 a 18h. Les persones interessades en assistir-hi s’han d’inscriure gratuïtament en aquest formulari abans del dimecres 10 de juliol a les 8 h.

Es faran grups de 15 persones, amb un màxim de 240 visitants. Les sessions, de mitja hora de durada aproximadament, s’iniciaran a la sala d’actes del centre hospitalari, on es farà una breu explicació sobre les característiques dels nous quiròfans i de les millores que suposaran per la ciutadania. A continuació, els grups seran conduïts per professionals del centre cap a la nova zona, on podran veure la sala d’informes, l’àrea de reanimació, la d’esterilització i dos dels nous quiròfans amb diferents característiques.

Els quatre quiròfans s’han construït durant els darrers mesos en una nova planta sobre l’antic bloc quirúrgic. Aquests, permetran disposar d’un equipament modern amb l’objectiu de cobrir les necessitats cada vegada majors d’activitat quirúrgica a la zona.


 

La nova planta, a més dels nous quiròfans, també disposa d’àrea de reanimació amb onze llits, dos magatzems, central d’esterilització, sala d’espera i diverses àrees de treball. La distribució dels espais s’organitzarà mitjançant dos circuits diferenciats: un passadís brut, que és per on passarà tot el material no esterilitzat, i una zona estèril. La nova planta del bloc quirúrgic s’ha construït de manera que compleix amb els requisits de sostenibilitat i estalvi energètic, alhora que s’integra amb el disseny de l’actual edifici i amb l’entorn paisatgístic.