Vés al contingut
1

Pla Local LGTBI+: ‘Té el compromís de garantir la llibertat sexual a Pineda’

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+ i a Pineda s'ha fet aquest migdia la lectura del manifest institucional a la Plaça de Catalunya.

 

1

 

2

 

 

Precisament, l’Ajuntament ha presentat aquesta setmana el Pla Local LGTBI+ Liderat per la regidoria d’Igualtat, Inclusió i Cohesió Social, amb l'objectiu de garantir que a Pineda es pugui viure la llibertat sexual, evitant situacions de discriminació i violència. El Pla s’ha fet de forma transversal, tenint en compte l’opinió i context actual tant a l’Ajuntament, entre les persones tècniques i professionals, com a la societat pinedenca, diagnosticant i analitzant la situació a Pineda a través de qüestionaris a la ciutadania. La regidora d’Igualtat Ana Perez ha destacat l’ambició dels objectius i una segmentació de les accions que permetrà «seguir l’evolució del Pla de manera eficient»

 

Els objectius es distribueixen en set àmbits d’actuació, que són compromís institucional i comunicació, coeducació i diversitat afectiva, sexual i de gènere; Salut: drets sexuals i reproductius i salut mental; Participació, visibilitat i informació, Esports, lleure, cultura i oci; LGBTI-fòbia i Drets laborals. La tècnica responsable del Servei d’Atenció Integral (SAI) de Pineda Marta Conesa ha destacat la importància del Pla Local LGTBI+. Ha dit que «no només és visibilitzar el col·lectiu sinó fomentar el respecte cap a aquestes persones»

 

El seguiment de l’evolució d’aquests objectius es farà fins el 2027, que és el que dura el Pla Local LGTBI+, aplicant diferents terminis per a cadascun d’ells en funció de la seva complexitat. El mateix Pla inclou els qüestionaris utilitzats per a poder-los completar i comprovar l’evolució i impacte que aquest hagi tingut durant la seva implementació.


 

 

Pride Pineda

L’acte central del Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+ es concentra el dissabte 6 de juliol a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la Plaça de la Pubilla amb un programa d’activitats obert a tothtom. Començarà amb la instal·lació ‘Conèixer per respectar: Jocs per entendre la diversitat i fomentar la igualtat’, una exposició interactiva per a infants i famílies, que vol treballar les diversitats i deixar enrera rols i estereotips discriminatoris.

De 5 a 6 de la tarda hi haurà un contacontes infantil ‘ Contes sense històries’. A partir de les 6 de la tarda podreu veure l’espectacle de màgia familiar ‘Inòpia’ de Gneis. A les 7 de la tarda es farà un Improshow amb la companyia Improsketch LGTBI+

A les 8 del vespre es farà una ballada per a totes les edats, distesa i per passar-ho bé amb Baila Queer. L’objectiu d’aquesta ballada és trencar estereotips que es repeteixen en molts balls de parella, apostant pel lideratge compartit. Aquest espai compta amb dos tallers: un de bachata i un de salsa de 3 minuts de durada cada un, dinamitzats per Edén Valduciel i Javier Padilla. Els actes de la Pride Pineda acabaran a 2/4 de 10 del vespre amb Dj Muerta Sánchez.

A banda dels actes del 6 de juliol, també s’han programat altres activitats com l’espectacle ‘Veus Orgulloses: un viatge musical LGBTI’ que es farà el divendres 5 de juliol a les 6 de la tarda a la biblioteca de Poblenou. I fins el 8 de juliol podeu visitar una exposició de llibres de temàtica LGBTI+ a la biblioteca Serra i Moret. Totes les activitats són gratuïtes.

 

1