Vés al contingut
1

Junts adverteix que «s'han pogut cometre irregularitats en la compra de roba per la Policia Local»

 

 

La portaveu de Junts, Noemí Llorens, Ho ha dit al darrer ple municipal i en concret, ha advertit que «durant els anys 2022 i 2023 s’hauria comprat roba i uniformes sense aplicar correctament la licitació de l'empresa que ha d'aplicat l'administració pública». L'equip de govern respon que s'ha obert una instrucció formal davant d'aquests fets, tot i que han afegit que «la llei ja contempla que mentre no hi ha nova adjudicació, es pot proveir de roba els agents».


 

Segons ha dit Noemí Llorens al ple municipal, el cost ha la roba comprada el 2023 és d'uns 70.000€ i això cal sumar-hi les despeses d'aquest 2024. Es tracta d'unes peces de roba molt concretes per la Policia Local de Pineda. Llorens ha dit que ha demanat revisar les factures i «un document del propi ajuntament confirma que no s’havia fet licitació correcte per la compra de roba a partir del 2022». Segons Noemí Llorens, el propi Servei de Contractació i Compres havia demanat que les compres es fessin a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis, amb un cost menor, mentre que l'Ajuntament va fer les compres a dues empreses sense passar pel concurs i la la licitació corresponent. Noemí Llorens també ha dit que «comprant a la central de compres de l'ACM el cost és inferior i el tràmit més fàcil» i ha advertit de les compres recurrents de l'Ajuntament a aquestes dues empreses que subministren la roba de la Policia Local.


 

L'equip de govern respon que s'ha obert una instrucció formal davant d'aquests fets

La primera tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Sílvia Biosca, ha dit que «va acabar el contracte de 2022 i es va iniciar els tràmits per una nova licitació. Ha explicat que «mentre no es resol la nova contractació, s’ha donat l’ordre de comprar la mínima roba indispensable per als agents». Ha dit també que «s'ha donat la ordre de no fer cap compra que no sigui estrictament necessària».

Ha afegit que «la llei ja contempla que mentre no hi ha nova adjudicació, es pot proveir de roba els agents». Tot i això ha dit que «es va detectar la situació». Ha afegit que «es tracta d'una tipologia de vestuari molt concret, per ser destinat al cos de la policia». Biosca ha afegit que «cal un procediment administratiu per adherir-se a al central de compres, que és la més àgil i per això l'equip de govern, i ella mateixa, va demanar que es fes així». També s'ha informat que s'ha obert una instrucció formal davant d'aquests fets. Ha dit que «s'ha fet un seguiment del tema que es manté, i la informació que rebin han de portar a una solució».


 

Segons Llorens, la informació els ha arribat arran d'una instància d'un sindicat que ha denunciat els fets i «que demana que s'investiguin els fets». Ha afegit que «l'Ajuntament ha de controlar les seves finances i hi ha un risc per no caure en irregularitats». Per això ha dit que «cal reclamar responsabilitats polítiques i ha reclamat «un instructor extern perquè revisi els fets per poder tenir la màxima transparència possible». Noemí Llorens ha agraït les explicacions i ha dit que «si el govern va donar instruccions, s'haurien d'haver seguit, i en canvi no s'ha fet». Per això ha dit que «s'ha de fer un millor control» i ha fet un prec «a seguir el codi de conducta que ha de seguir l'Ajuntament de Pineda i que s'inclogui la legislació vigent a alts càrrecs polítics».

 

Sílvia Biosca ha dit que «el govern fa el control que pertoca, s'ha donat la ordre de no fer més compres quan s'ha detectat que no hi ha contractació, però també és veritat que hi ha comandes fetes a proveïdors i ara cal tancar aquest tema».

Ha afegit que «tot això no eximeix de les responsabilitats que tot això pugui ocasionar, i volen solucionar aquest aspecte».