Vés al contingut
1

Sindicats de Mossos reclamen reforços a la comissaria de Pineda

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) reclamen al Departament d'Interior que reforci el nombre d'agents a la comissaria de Pineda de Mar, que dona servei a l'Alt Maresme. Els dos sindicats recorden que el nombre de delictes  va pujar l'any 2023 un 21,7%, i que no s'ha reforçat la presencia policial ni durant l'any ni en temporada d'estiu, quan hi ha un increment de visitants coincidint amb l'època de vacances: "No s'han assignat efectius pel pla d'estiu a les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar, generant greus problemes de seguretat", destaquen en el comunicat.

 

En el text apunten que en la darrera Junta Local de Seguretat de Calella, del 31 de gener de 2024, el conseller d'Interior ara en funcions, Joan Ignasi Elena, va destacar que els delictes al municipi havien augmentat un 21,7% durant l'any 2023 en comparació amb l’any anterior. "Aquest increment és especialment preocupant en un context on la població de Calella passa de 19.000 a 35.000 habitants durant els mesos d'estiu", assenyalen en el comunicat. Aquest increment de població també passa a Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda. Tot i el compromís del conseller Elena, asseguren que no es va incorporar cap agent i que el dispositiu especial consistia "només en l'enviament puntual d’una patrulla d'Arenys de Mar, deixant aquest territori descobert".

 

Sindicats policials: reforços insuficients a la Comissaria de Mossos de Pineda

El Departament d'Interior ha afirmat que la plantilla de la comissaria de Pineda de Mar s'ha reforçat amb 18 agents. Però, segons recull el comunicat dels sindicats policials "les dades oficials mostren un augment de només 4 agents durant l'any 2023 i de 7 agents des de l'any 2020. Es va passar de 86 efectius el 2020 a 93 el 2024". Aquest increment, diuen, és "clarament insuficient per cobrir l'augment poblacional de 3.240 habitants en els últims tres anys, especialment tenint en compte l'increment de població durant els mesos d'estiu".

Segons dades dels sindicats, aquest 2023, la comissaria de Pineda de Mar només va rebre 7 agents addicionals durant els mesos de juliol i agost, una xifra que, expliquen, no permet "cobrir les vacances dels agents titulars". Aquesta situació genera inseguretat com la viscuda la matinada de diumenge a dilluns amb la baralla en una discoteca de Calella on ha mort una persona: "Aquest incident posa en evidència la necessitat urgent de reforçar la seguretat al territori", conclouen.