Vés al contingut
1

Es repeteix la proesa; un centenar de persones porten corrent la Flama del Canigó fins a Pineda

 

Fotos. Montpalau Team

 

Aquí pots veure fotografies i publicacions de la proesa

 

Ha arribat corrent per equips directament des del cim a 2800 metres d'alçada a la Catalunya Nord, fins a Pineda. Ho han fet per relleus corrent un total de 172 quilòmetres. La flama s'encén a les 00 hores del dia 23 i ha arribat a Pineda a 2/4 de 10 del vespre. Han passat per cims del Pirineu Oriental, Camprodon, Olot, Santa Coloma de Farners, Maçanet de la Selva, i un grapat de pobles, fins a Tordera i fins arribar finalment a Pineda.


 

Pineda és un dels pocs pobles de Catalunya que fa tot el recorregut a peu íntegrament des del cim. És un projecte de gran envergadura, que implica moltes persones que s'han d'organitzar molt correctament perquè res no falli. A més, els diversos trams estan molt ben definits, amb dificultats molt diferents entre sí, i on hi poden participar persones de totes les edats. També hi ha persones que fan el recorregut en bicicleta que permeten ajudar als corredors i així poden alternar la ruta a peu amb la ruta sobre rodes. El resultat és una acció molt emotiva que emociona als seus participants, que gaudeixen molt de l'experiència. A més, enguany no ha fet calor, això ha facilitat una mica la proesa.

 

1

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

 

1

 


 

El Centre Excursionista Montpalau Team coordina la baixada de la flama que s'encén al cim del Canigó i que passa per diverses muntanyes i pobles fins arribar a Pineda. Els seus participants i organitzadors han dit que «ha estat emocionat un cop més, un projecte amb una preparació molt exhaustiva i on cal molta gent per fer-lo possible». Han estat persones molt motivades de totes les edats que han dut la flama encesa fins a Pineda. L'arribada ha estat espectacular «en un moment màgic que ha agradat a tothom, amb l'encesa del peveter, el ball de la Dauna dels gegants de Pineda amb la batucada dels Petits Musicae, i un espectacle de foc amb les Forces Infernals de Poblenou que han 'cremat carretilles' i que ha agradat molt i molt, sobretot als més petits.


 

La revetlla de Sant Joan de la plaça de les Mèlies es va omplir de gent per rebre la Flama del Canigó i veure l'espectacle de foc amb els Forces Infernals de Poblenou, la Dauna dels gegants de Pineda i l'actuació dels Sun Cats i Dj Slump. La valoració dels seus organitzadors és molt bona, perquè s'han servit 300 sopars i s'ha pogut gaudir d'una nit de festa molt animada i sense incidents.

 

1

 

1

 

 

1


 

La revetlla ha començat amb l'arribada de la flama que ha estat seguida d'unes 500 persones. La revetlla ha estat possible gràcies a l'organització del Centre Excursionista Montpalau Team amb el suport del Cau de Pineda, les Forces Infernals de Poblenou, els Petits Musicae, la Colla de Geganters i Grallers i la Xarxa d'Iniciatives Pinedenques; el XIP, amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.