Vés al contingut
1

El ple aprova el nou contracte amb l'Escola d'Adults de Pineda i el projecte per les noves marquesines de bus


 

El ple ha aprovat la prolongació del contracte de l'Escola d'Adults de Pineda.

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per unanimitat renovar les parades de bus de Pineda. Seran de les anomenades intel.ligents, amb plaques solars, i amb una plataforma de formigó per facilitar l'accés al bus.

Les marquesines intel.ligents compten amb una pantalla tàctil que permet obtenir informació de tot tipus, publicitat dinàmica i altres serveis d'informació cap a l'usuari. El pressupost de l'obra és de gairebé 700.000€ i es renovaran marquesines en la línia de bus de Pineda a Calella passant per l'Hospital Sant Jaume, i també la línia de bus que porta a l'aeroport de Barcelona.

El punt va ser presentat per l'equip de govern de PSC i PP i aprovat per la resta de grups, ERC, Junts i Pineda en Comú.

 

 

De l'Àrea de qualitat de vida, el ple ha modificat les bases generals de les subvencions a entitats en l’àmbit d’esports. Tots els partits hi han votat a favor.


 

Torn obert de paraules

ERC

Al ple han demanat que l'equip de govern que pugui dignificar la masia de Can Teixidor perquè presentat molt mal estat. També han demanat que la nau que hi ha al costat pugui presentar un millor estat perquè hi ha treballadors municipals que en fa ús. També han demanat que «quan hi hagi una intervenció policial es privi els ciutadans d'obtenir imatges que no és adequat ni normal». S'han referit -segons ha dit- a unes imatges d'un operatiu policial fet per la Policia Local de Pineda.

També han preguntat pels consells municipals i han demanat que es pugui crear el Consell de la Infància de Pineda que no s'ha creat mentre que va ser anunciat el 2016. Han dit que «seria bo comptar amb la seva visió». També han alertat de la presència de senglars i altres animals a les vies urbanes o al costat de les escoles i han demanat mesures per abordar aquesta qüestió.

També han expressat una queixa sobre els veïns de prop del Bingo, on les voreres estan en mal estat.


 

JUNTS

Han preguntat per l'aqüeducte de can Cua i sobre quines seran les actuacions per a poder millorar tot l'espai. Han demanat mesures per reduir les molèsties als veïns que hi ha a la plaça de l'Estació, on algunes persones fan soroll cada nit. També han demanat algunes millores mentre no es fan les obres definitives.

També han preguntat perquè ha baixat el nombre de persones interessades en la Fira del Treball de Pineda. També han preguntat per la quantitat de diners que ha arribat del Ministeri de Costes per arranjar la platja de Pineda que consideren que «són pocs». També han preguntat per qüestions administratives en la compra de roba per a la Policia Local i han advertit que l'Ajuntament «ha pogut cometre irregularitats» i ha demanat complir el codi ètic de l'administració i la llei.


 

PINEDA EN COMÚ

El seu regidor portaveu ha demanat a l'Ajuntament que treballi conjuntament perquè Pineda tingui un residència pública per a la gent gran. També ha demanat un seguiment del Pla d'Acció Municipal i com es durà a terme. Han preguntat per com vol potenciar l'Ajuntament l'accés a permisos d'obres per agilitzar el servei. També han demanat informació per a demanar suport al Next Generation d'Europa per a rebre ajuts i ajudar a renovar façanes. Marcos Ortega ha preguntat per les famílies que han quedat fora a les escoles bressol municipal i si s'han cobert totes les places que s'oferien.

 

Aquests temes els ampliarem en altres notícies durant els propers dies.
 

El ple s'ha avançat una setmana amb motiu de la celebració de Sant Joan dilluns vinent. El podeu recuperar a la web i APP als mòbils a radiopineda.cat i també al canal You Tube de l'Ajuntament de Pineda.