Vés al contingut
1

Caminada festiva i reivindicativa contra l’abús i maltractament a les persones grans

Fotos: Ràdio Pineda

 

Valoracions d'alguns participants a la marxa i Xavier Amor

 

Èxit de participació a la caminada popular que s’ha fet aquest matí, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre l’abús i el maltractament a les persones grans. Ha estat organitzada de manera conjunta entre l’Ajuntament, l’ambulatori de Pineda, el Consell Comarcal del Maresme i el Consell Consultiu de la Gent Gran del Maresme.

 

2

 

Hem parlat amb alguns participants de la caminada. Tots han valorat de forma positiva la caminada i han explicat que és una manera de visibilitzar que les persones grans tenen ganes de fer coses i volen que se’ls tingui en compte. També han dit que a Pineda es fan moltes propostes per les persones grans. Hem parlat amb l’Isidre Monclús, el Manel Flores, la Mari Carmen i la Roser Falcó.

 

L’Alcalde de Pineda Xavier Amor ha explicat que l’objectiu és fer consciència. Ha dit que cal estar atents amb les persones grans perquè l’abús i el maltractament a aquest col·lectiu, a vegades, passa desapercebut. Ha dit que la caminada «és un acte festiu però també reivindicatiu, per un tema molt sensible com és el maltractament de la gent gran».

 

3

 

Joves dels instituts Coromines, Euclides i del projecte Singulars han ajudat en l'acompanyament de la gent gran. La marxa ha tingut un recorregut de 2 quilòmetres i ha començat a la Plaça de Catalunya, des d’on s’ha llegit un manifest. La caminada ha finalitzat a la Platja dels Pescadors on s’ha situat l'arribada i s’ha fet entrega d’aigua, fruita i obsequis als participants.

 

4

 

 

6