Vés al contingut
2

Josep Rull escollit president del Parlament amb polèmica pel vot delegat

Josep Rull, en el moment de ser escollit president del Parlament (ACN/Jordi Borràs)

 

El diputat de Junts Josep Rull, ha estat escollit president del Parlament en segona votació després de rebre els vots del seu partit, d'ERC i la CUP. En total, 59 vots a favor per davant dels 42 que ha rebut la diputada del PSC Sílvia Paneque.

La mesa d'edat ha comptabilitzat el vot dels diputats de Junts Carles Puigdemont i Lluís Puig, tot i que el Tribunal Constitucional (TC) hagi tombat el vot delegat i el vot telemàtic que Puig exercia en l'anterior legislatura. En l'inici del ple, el PP ha anunciat la presentació d'un recurs d'empara si es permet el vot delegat

Per la seva banda, els comuns han votat en blanc i no s'han decantat per cap de les dues opcions. D'aquesta manera, han tancat la porta a la possibilitat que el PPC donés els seus vots a la candidata socialista.


 

Josep Rull

Junts, Esquerra i la CUP han tancat un acord perquè l'exconseller de Territori sigui el nou president de la cambra. Rull, que ha estat en diverses ocasions a Pineda, ja havia format part de la mesa com a secretari tercer entre 2010 i 2015.

Rull va estar més de tres anys empresonat per l'1-O i va ser condemnat a 10 anys i 6 mesos de presó en el judici del procés. Simbolitza l'anomenada "mesa antirepressiva" que Esquerra i la CUP havien reclamat les últimes setmanes.

 

1
El president en funcions, Pere Aragonès, felicitant Josep Rull (ACN)