Vés al contingut
1

Comencen les obres de reparació a la platja de Pineda pels danys provocats per la borrasca Nelson

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

 

Han començat les obres de reparació a la platja de Pineda que la borrasca Nelson va causar el mes de març. La intervenció és fruit de la declaració d’emergència signada pel Consell de Ministres del Govern espanyol, amb l'aportació d’1,5M€ d’euros per quatre municipis de Barcelona, entre ells, Pineda.


Els treballs han començat per l'eliminació d'elements soterrats que van quedar al descobert per la borrasca i que suposen un perill per a les persones. Les obres també recuperaran part de la sorra en alguns punts afectats a la platja dels Pins, platja dels Pescadors, la zona de la Confraria de Pescadors i una part de la platja de la Riera.

 

1


 

Visita del delegat del Govern espanyol

L'alcalde Xavier Amor ha rebut la visita del delegat del Govern espanyol Carlos Prieto, amb quin han intercanviat impressions sobre l’estat i l’evolució de les obres. Prieto ha remarcat que «la solució per als diferents municipis afectats serà particular en cada cas i acordat amb els ajuntaments». També ha dit que s’estan estudiant «diferents elements tècnics que permetin mantenir la sorra sense que sigui arrossegada mar endins».

Carlos Prieto ha dit que «la tasca de moure sorra es farà per evitar que la platja tingui els marges que creen dificultat per arribar a l'aigua» tal i com passa a la platja dels Pescadors entre altres.

 

També ha dit que els tècnics asseguren que la sorra s'ha desplaçat d'unes àrees a altres, i «afortunadament no ha sortit del sistema natural». També ha dit que «la intenció del Govern central és naturalitzar les platges amb dunes i eliminar el màxim de construccions».

 

1

 

 

1

 

 

1

 


 

Agraïments de l’alcalde

L’alcalde ha volgut mostrar públicament el seu agraïment perquè segons ha dit «quan un municipi pateix una situació així, molt sovint es troba sol». Ha remarcat que «en aquesta ocasió no ha sigut així, i s'ha tingut contacte continuat amb el delegat del govern».

 


 

 

1

 

1

 

 

1


 

Les obres han començat avui mateix a la platja dels Pins i s'allargaran els propers dies.

 

Segons el Ministeri, «la recuperació natural de la sorra en aquestes platges pot trigar molt de temps o fins i tot no produir-se, de manera que deixarien de complir la seva funció de defensa de la costa, d'hàbitat per a flora i fauna, o de lloc d'esbarjo i ús públic». Per aquest motiu, expliquen que cal intervenir ràpidament per prevenir danys addicionals a la costa en cas d'un altre temporal a curt termini.

L'estat té previst pujar sorra del bot de l'aigua o bé fer transvasament de sorra dels sectors més afavorits pel darrer temporal cap a zones que han patit la seva erosió.