Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova l'ampliació del servei de Recollida Selectiva aquest estiu

AQUÍ pots veure el Ple per YouTube

 

El ple de Pineda aprova l'ampliació del servei de Recollida Selectiva aquest estiu. El ple, celebrat aquest dilluns a la tarda, va aprovar per unanimitat aquest punt. La recollida selectiva a Pineda es fa en conveni amb el Consell Comarcal, i més endavant és previst un nou contracte per tot l'any, per ampliar i millorar el servei.

El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip, ha demanat més implicació ciutadana per fer-ho correctament. Alhora, ha explicat que l'Ajuntament posa més recursos a l'estiu per ampliar la recollida del vidre, paper i plàstic. El regidor ha dit que es farà una acció de repàs totes les tardes de dilluns a dissabte, i s'incrementa un dia la recollida de vidre.

La regidora portaveu d'ERC, Mònica Palacín, ha dit que cal fer un avís als establiments de turisme i hoteleria, perquè aprofitin el servei gratuït de recollida porta a porta i evitar «que omplin i col·lapsin els contenidors que fan servir el conjunt de la ciutadania». La regidora portaveu de Junts, Noemí Llorens, ha destacat que a l'estiu és necessari més servei i cal que estigui previst. Per la seva part, el regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha dit que caldrà reforçar el servei amb el nou contracte, i també fer una nova campanya de sensibilització. Tots els grups van votar favorablement. El ple també va aprovar la despesa envers el Consorci de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

 

Altres punts

El ple ha aprovat diversos punts de l'àmbit econòmic, que ha explicat el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, així com dues noves subvencions, una a l'Escola d'Educació Especial Horitzó i una altra a l'associació Gatpi.

Un dels punts fa referència a la borsa de treball del Consell Comarcal del Maresme i un altre punt té a veure amb la despesa d'energia elèctrica prevista, amb una xifra inicialment més elevada del que en realitat es preveu que sigui. Això ha permès dotar de diners altres partides. S'ha ampliat el fons per activitats culturals i de medi ambient.

El govern del PSC i PP ha votat a favor a tots els punts. ERC i PIneda en Comú han volgut diferenciar les cinc partides, i en algunes ha votat a favor i en altres s'ha abstingut, tenint en compte "el principi de prudència", mentre que Junts s'ha abstingut en tots els punts.


El ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adjudicació del contracte de Neteja dels Centres Educatius. La regidora Esther Puertas ha explicat que s'ha fet un nou concurs, amb set empreses que s'hi han presentat. Ara s'amplien dies i freqüències per donar un millor servei.

En el ple s'han aprovat per unanimitat dues modificacions de caire urbanístic. Una d'elles afecta el terreny municipal on s'han de construir pisos socials per part de la Generalitat.

El ple ha aprovat les Bases específiques del XVIè Concurs de Cartells Sense Fum, que es fa a les escoles.


En el ple també s'ha donat compte de la liquidació del pressupost municipal de 2023 i dels estats d'execució del pressupost municipal del primer trimestre. També del Decret de la justificació de les aportacions econòmiques dels grups municipals, del període de l'anterior mandat (2019-2023).