Vés al contingut
1

Èxit rotund de la Trobada Nacional de Puntaires de Catalunya que s'ha celebrat a Pineda

 

 

Fotos. Ràdio Pineda


 

Prop de 800 puntaires vingudes d’arreu de Catalunya han participat a la trobada nacional a la plaça de les Mèlies. En col·laboració amb l'Associació Catalana de Puntaires, és un matí on s'han trobat les puntaires per intercanviar experiències i coneixements al voltant del món de les puntes al coixí o boixets. És un art que es manté ben viu amb noves integrants, tècniques i innovacions, tot i que hi ha poques persones joves que en facin. Algunes de les puntaires diuen que «moltes persones comencen a fer puntes de coixí quan ja s'han jubilat perquè fer puntes necessita d'hores».
S'han pogut veure dos treballs de gran format, fet amb puntes, i també ha tingut molt d'èxit el mercat que s'ha instal.lat que ha aplegat moltes parades especialitzades en les puntes de coixí que ha tingut un gran èxit.

Les puntaires han explicat que «és una trobada molt bonica per a totes les puntaires, que es retroben i poden compartir moltes experiències».

 

1

 

1

 

1

 

1

 


 

L’acte central s'ha fet al migdia amb l’entrega del relleu de la celebració de la Trobada, que es farà l’any que ve a Sant Sadurní d’Anoia. Ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de la Generalitat Andreu Felip que ha destacat «la tasca que duen a terme les puntaires i el fet que és important que Catalunya pugui mantenir vives les seves tradicions».

També hi ha estat present l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet i s'ha mostrat molt satisfet de poder acollir la trobada l'any que ve.

També hi ha estat present la presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, i l’alcalde de Pineda Xavier Amor que ha volgut destacar la importància de la tasca social que fan les entitats i els col.lectius com ara les puntaires.

També hi ha estat present la regidora de Cultura Verònica Rebollo, entre altres i també hi han estat present els Gegants de Pineda per donar suport a la cultura popular catalana en aquesta trobada excepcional. Recordem que puntaires de Pineda són les autores dels mocadors de puntes de coixí que porta l'Ermessenda a la mà i que ahir es van poder veure a la plaça de les Mèlies.

 

1

 

 

1


 

La 37ª Diada de la Puntaire s'ha celebrat aquest diumenge a la Plaça de les Mèlies organitzada per l'Ajuntament de Pineda en col·laboració amb l'Associació Catalana de Puntaires.