Vés al contingut
1

Pineda acull la Trobada Nacional de Puntaires de Catalunya

Fotos: Ràdio Pineda

 

Prop de 800 puntaires vingudes d’arreu del país arribaran a la plaça de les Mèlies. En col·laboració amb l'Associació Catalana de Puntaires, és un matí on poden intercanviar experiències i coneixements al voltant del món de les puntes al coixí o boixets. Podreu veure obres i peces úniques fetes amb puntes de coixí a l’espai Sara Llorens de la Plaça de les Mèlies.

 

L’acte central es farà a les 12 del migdia amb l’entrega del relleu de la celebració de la Trobada, que es farà l’any que ve a Sant Sadurní d’Anoia, i que comptarà amb la presència del director dels Serveis Territorials de la Generalitat Andreu Felip, l’alcalde i regidora de Cultura de Sant Sadurní d’Anoia, la presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, l’alcalde de Pineda Xavier Amor i la regidora de Cultura Verònica Rebollo, entre altres.

 

Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires ha dit que «lluny de quedar-se obsolet, el món de les puntes es manté ben viu amb noves integrants, tècniques i innovacions».

 

La presidenta de les Puntaires de Pineda Maria Rosa Campí ha destacat la importància de celebrar la trobada, per primera vegada, a Pineda. Ha dit que serà «un dia diferent i volen acostar al públic tot el que es pot fer amb puntes de coixí».

 

Maite Yanútolo és una de les puntaires que participa a la trobada. És professora de puntes a Pineda, Palafolls i Girona i ha explicat que es podran veure dos treballs de gran format, fet amb puntes, i que van instal·lar a l’aire lliure al Temps de Flors de Girona i també a Andorra.

 

De la seva banda, Verònica Rebollo, regidora de Cultura ha explicat que també hi haurà paradetes, animació, un taller infantil de galetes vinculat a les puntes de coixí i l’acte central de la trobada.

 

A l'acte central també hi seran presents els Gegants de Pineda per donar suport a la cultura popular catalana en aquesta trobada excepcional. Recordem que puntaires de Pineda són les autores del mocador de puntes de coixí que porta l'Ermessenda a la mà.


 

La 37ª Diada de la Puntaire es fa aquest diumenge a la Plaça de les Mèlies i l’organitza l'Ajuntament de Pineda en col·laboració amb l'Associació Catalana de Puntaires.

 

1