Vés al contingut
1

Salut Pública escull Pineda per desenvolupar el programa de prevenció de l’obesitat infantil

Foto: Ajuntament de Pinheda

 

Pineda serà un dels 35 municipis d’arreu de Catalunya des d’on Salut Pública aplicarà el nou programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil a Catalunya (POICAT). El programa té com a objectiu combatre la creixent problemàtica de l’obesitat infantil des dels punts on s’hi detecta una prevalença més elevada i altres factors determinants per a la salut.

En aquest sentit, el programa destaca per la voluntat de fer front a l’obesitat amb una visió global. El regidor de Salut de l’Ajuntament de Pineda, Santiago Macip, ha fet una valoració positiva d’aquest enfocament, que segons ha dit «comparteix les mateixes idees de comunitat amb les que nosaltres estem treballant en el marc del Pla Local de Salut de Pineda». I ha garantit «el compromís de tots els agents locals en el desenvolupament del programa».

El programa es desenvoluparà de manera progressiva, amb una primera intervenció individual sobre els infants dotant de més recursos l’EAP de Pineda de Mar. En concret, ampliant les hores de visita de la figura Dietista Nutricionista. Això anirà acompanyat d’un treball conjunt per dissenyar accions concretes en l’entorn municipal, coordinant i integrant diferents sectors i agents.