Vés al contingut
1

L’Hospital de Blanes té nou equipament per al confort dels pacients oncològics gràcies a Oncolliga Girona i Oncotrail

 

 

Entre el material que s’ha donat hi ha mantes per als pacients de l’Hospital de Dia, un ecògraf portàtil, una grua, un sofà llit, dos matalassos i dues cadires de bany. L’Oncotrail és un repte esportiu que té com a objectiu recaptar diners per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars.


 

El material adquirit consta de mantes serigrafiades per als pacients que reben tractament oncològic a l’Hospital de Dia, un ecògraf portàtil per al servei de Medicina Interna per  millorar l’atenció a les persones amb malaltia oncològica. En aquest cas, el cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital de Blanes, el Dr. Pere Comas, subratlla que “és una eina molt útil per poder fer ecografies a peu de llit i tenir un diagnòstic ràpid, encara que aquesta prova no descarta l’ecografia tradicional”. També destaca “el fet que és un aparell petit i fàcilment transportable facilita molt la feina, a més de rebre les imatges al moment en una tablet, facilitant així la presa de decisions”.


 


 

A més, també es compta amb equipament per adequar les habitacions de cures pal·liatives del centre, com un sofà llit, dos matalassos per alleugerir la pressió sobre les parts vulnerables del cos i prevenir les úlceres per pressió,  una grua i dues cadires de bany.

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, el director d’Oncotrail, Lluís Comet, i una representant de la delegació de Blanes, han visitat el nou material que s’ha incorporat a l’Hospital de Blanes i durant la seva estada han estat acompanyats per Rosa Tarré, cap de Responsabilitat Social Corporativa de la Corporació, el Dr. Pere Comas, cap de Medicina Interna de l’Hospital de Blanes, i Cristina Martínez, cap d’àrea d’hospitalització de l’Hospital de Blanes.


 


 

Què és l’Oncotrail?

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer el 2013 amb l’objectiu de recaptar diners per destinar-los íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell.

En la darrera edició, celebrada l’octubre de 2023, s’han recaptar un total de 388.845,16 euros, que han servit per dotar els hospitals de la província de Girona de material per millorar el confort dels pacients oncològics, obrir nous serveis i fer aportacions per a la investigació sobre la malaltia.

La Corporació i la Fundació Oncolliga Girona col·laboren des de fa anys per poder oferir a les persones que tenen una malaltia oncològica serveis com l’atenció psicològica, l’estètica oncològica, el tractament del limfedema, la rehabilitació a domicili o el voluntariat a domicili.