Vés al contingut
1

Diumenge de votacions a Pineda, per les Eleccions al Parlament 2024

 

Foto de Ràdio Pineda

 

 

ACTUALITZACIÓ 18 hores.

La participació a Pineda a les 6 de la tarda era del 45,6%. Al conjunt de Catalunya la participació és del 45,8%, molt similar a les darreres eleccions catalanes. Ha augmentat lleugerament a Barcelona i a Tarragona i a Girona ha baixat 1 punt i ha baixat gairebé 3 punts a Lleida.

 

 

La jornada de votacions per les eleccions al Parlament de Catalunya ha començat a Pineda amb normalitat i han pogut obrir tots els col.legis electorals. A Pineda poden votar 20.780 persones en set col·legis electorals amb un total de 29 meses de votació. L'afluència de votants es va incrementant durant el matí, i les primeres dades oficials de participació seran al migdia. Pere Aragonès, president en funcions de la Generalitat, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor i la resta de portaveus polítics pinedencs han votat entre les 9 i les 10 del matí.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor del PSC, ha votat a l'Institut Euclides. Ha dit que és una jornada electoral important, per decidir el Parlament, però que afecta també als municipis. Xavier Amor també ha destacat la tasca de tot el personal de l'Ajuntament de Pineda i Policia Local, així com a tothom que li ha tocat estar en una mesa i als apoderats i apoderades.

 

1

 

1

 

El president en funcions i candidat a la re-elecció per Esquerra Republicana, Pere Aragonès ha votat a l'Institut Joan Coromines de Pineda. Ha fet una crida a la participació «per decidir el futur de Catalunya» i dit que «volen una gran participació de la ciutadania».

 

1

 

També ha expressat el desig que es pugui solucionar aviat la incidència a Rodalies, que s'ha produït per robatori de cable de coure. Ha afegit que «avui és un dia molt especial i una vegada més, hi ha hagut una important afectació al servei de Rodalies, i malauradament això no és una excepció» segons ha manifestat.

 

 

1

 

1

 

La regidora portaveu d'ERC, Mònica Palacín, ha votat a la plaça d'Orient. Ha dit que «avui s'han omplir les urnes i pensen que Catalunya ha de votar per mantenir la defensa dels avenços en drets socials».

 

1

 

 

La regidora portaveu de Junts, Noemí Llorens ha votat a l'Espai Sara Llorens i ha dit que «són eleccions atípiques per Carles Puigdemont, però confia que la cituadania opti per la seva opció». També ha dit que «la clau serà saber quines seran les majories que puguin sumar per fer govern».

 

1

 

El regidor portaveu del PP, Diego Sánchez, ha votat a l'Institut Euclides de Poblenou. Ha manifestat que «tothom pot triar els representants i espera que hi hagi molta participació». Diego Sánchez és també regidor de Seguretat i Mobilitat a l'Ajuntament i ha dit que «s'ha fet molta feina per poder tenir una jornada molt tranquil.la d'eleccions sense incidents» i també ha agraït l'esforç de tothom que ho fa possible.

 

1

 

 

 

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, ha votat a l'Escola d'Adults de la plaça d'Orient. Ha manifestat que «cal votar, i ha defensat tenir un govern fort per poder tirar endavant un model de Catalunya que sigui el millor pel país».

 

1

 


 

Set col.legis electorals a Pineda
A Pineda poden votar 20.780 persones en set col·legis electorals amb un total de 29 meses de votació. Els electors es troben una urna per triar la composició del Parlament de Catalunya. Per poder votar cal identificar-se amb l'original del DNI, passaport o permís de conduir (amb fotografia). Cada elector ha d'haver rebut al seu domicili la targeta censal amb la informació del lloc de votació.



 

La obertura de les les meses electorals s'ha fet puntualment a les 9 del matí, sense cap incidència a Pineda, i tancaran a les 8 del vespre, quan començarà el recompte dels vots. A les 2 del migdia i a les 6 de la tarda es faran públiques les dades oficials de participació. Els resultats de les eleccions a Pineda estaran disponibles a la web i xarxes socials municipals http://www.pinedademar.org/ajuntament/eleccions.htm

 

 

L'Ajuntament de Pineda està obert aquest diumenge per atendre les consultes de la ciutadania.

 

Col·legis electorals de Pineda
Escola Sant Jordi, carrer Jacint Verdaguer, 15
Espai Sara Llorens, plaça de les Mèlies, 21

Casal d'Avis Les Mèlies, plaça de les Mèlies, 8

Espai Pijoan i Cutiller, plaça de d'Orient s/n
Escola Mediterrània, Plaça Pau Casals s/n.
Institut Joan Coromines, carrer Extremadura, 27.
Institut Euclides, passeig Europa, 65


 

Catalunya vota el seu Parlament

Hi ha un total de 2.695 col·legis electorals amb 8.940 meses repartides per Catalunya. Un total de 5.754.931 catalans poden votar, 130.864 persones més que en les últimes eleccions del 2021. Els vetos creuats i les discrepàncies entre partits independentistes posen entredit els pactes que hi pot haver després del 12-M i plana la possibilitat d'una repetició d'eleccions.

 


Diputats i candidatures en joc

S'escullen els 135 diputats del Parlament: 85 per a circumscripció de Barcelona, 18 per la de Tarragona, 17 per la de Girona i 15 per la de Lleida.