Vés al contingut
1

Comença la construcció del pas sotavia d'accès a la platja, un nou pas subterrani entre Pineda i Santa Susanna

Comencen les obres per a la construcció del nou pas sotavia d'accés a la platja, al límit entre els termes de Santa Susanna i Pineda. Serà un pas per a vehicles i vianants, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, que connectarà amb una zona d'aparcament als terrenys de la Llàntia. La construcció, que durarà 12 mesos, millorarà l’accessibilitat, afavorirà la mobilitat sostenible i reduirà la circulació de vehicles en aquest sector de la platja de les Dunes de Santa Susanna, prop de la Platja dels Pins. Les obres es financen amb aportacions de 5,5 M€ aconseguides per Santa Susanna i Pineda de Mar i tenen una previsió de 12 mesos de durada. Ho ha explicat l'alcalde, Xavier Amor. El pas soterrat tindrà una amplada de 14 metres i una alçada aproximada de 4 metres. Es crearan així accesos a la platja més directes i més segurs.

 

En fer-se aquest nou pas soterrat entre Santa Susanna i Pineda, l’entrada soterrada a la platja a l’alçada del carrer Santiago Rusiñol, passarà a ser accessible només per a vianants. Actualment, aquest antic pas, conegut com la Rasa Vella, és compartit per vehicles i vianants, amb el perill que això comporta.


 

Una intervenció de 12 mesos

En la trobada que han fet els dos alcaldes sobre el terreny amb motiu de l'inici de les obres, l’alcalde Xavier Amor ha explicat que «els recursos per afrontar els gairebé 5’5 milions d’euros de cost d’aquestes obres s’han aconseguit de manera conjunta entre els dos ajuntaments». Considerada «una de les obres més importants per a la mobilitat dels dos municipis», ha afegit que el termini per a la finalització de les obres és «abans de l’estiu del 2025». El projecte està finançat amb els Fons Next Generation de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

.

 

1