Vés al contingut
1

L'ampliació de l'Hospital de Calella estarà a punt el 2030

 

Fotos. CSMS


 

Serà 5 anys més tard del que estava previst inicialment. Segons el Departament de Salut, actualment, ja ha finalitzat la redacció del pla d’espais per a l’ampliació de l’hospital. Durant el segon semestre de 2024 es podrà licitar la redacció de l’avantprojecte arquitectònic. L’ampliació consistirà en la construcció d’uns 17.200 m2 d’obra nova, que permetrà incrementar un 50% la superfície de l’hospital. L’objectiu és incrementar la capacitat assistencial, com també els recursos hospitalaris i modernitzar-ne les instal·lacions.

El conseller, que divendres va visitar l'Hospital, ha informat que el Pla funcional contempla “les possibilitats de creixement de futur, tant de llits, de quiròfans, de gabinets d’exploració, etc” de manera que ha de “permetre que els 200.000 ciutadans i ciutadanes pels quals és el centre de referència tinguin els recursos necessaris, modernitzats i adequats a les necessitats”.

En aquest sentit, el gerent de la Corporació de Salut Maresme i la Selva, Ramon Cunillera, ha afegit que “fem una ampliació de l’hospital preveient les necessitats dels propers 25 anys”. Cunillera ha explicat que es tracta d’una “ampliació de la capacitat quirúrgica, de llits d’hospitalització d’aguts i, sobretot, d’àrees d’atenció ambulatòria ”.

 

1


 

Com serà l'ampliació de l'Hospital?

Amb l’ampliació de l’hospital, es passarà dels 148 llits actuals a un màxim de 177 i preveu que s’incorporin 12 llits de semicrítics. Pel que fa als quiròfans, creixerà dels 5 actuals a 9 (més 1 que serà d’obstetrícia), i es disposarà de 5 sales per a realitzar endoscòpies i tècniques especials.

Pel que fa al Servei d’Urgències, actualment hi ha 42 boxs i un cop acabada l’ampliació permetrà tenir-ne 65, a més d’un espai de reserva per a 8 boxs més. El Pla funcional també estableix un increment en les places de l’hospital de dia quirúrgic, que es doblarà i passarà de 10 a 20.

L’actuació inclou una ampliació de 17.200 m2 d’obra nova i una reforma de 5.000 m2 de l’edifici actual. Els edificis que conformen actualment l’Hospital representen uns 21.000 m2, de tal manera que un cop realitzada tota l’actuació, es disposarà d’un hospital d’uns 32.700 m2, el que representa un increment del 50% respecte la superfície actual.


 

La primera ampliació va ser el 1990

L’origen de l’Hospital Sant Jaume de Calella es remunta al segle XVI. Des d’aleshores s’han fet nombroses modificacions fins a arribar a l’any 1990, en què es va inaugurar el centre tal com es coneix actualment. Hi treballen un total de 884 professionals. Està gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, una organització sanitària pública creada l’any 2001 que té com a finalitat oferir serveis d’atenció sanitària, social i a la dependència a l’Alt Maresme i la Selva marítima.. La Corporació representa el 23% del total de la Regió Sanitària Girona (916.570 persones) a la qual pertany.


 

Ampliació al bloc quirúrgic de Blanes

El conseller també ha visitat l’ampliació del bloc quirúrgic de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes, que es troba en la recta final de les obres, la qual ha qualificat d’”extraordinària”. Els treballs han consistit en la construcció d’una nova planta sobre l’actual bloc, dotada de 4 quiròfans nous. La nova planta també disposarà d’àrea de reanimació amb onze lliteres, dos magatzems, central d’esterilització, sala d’espera i diverses àrees de treball. El projecte també ha inclòs la renovació de l’accés principal de l’hospital, amb l’eliminació de l’estany i transformant la zona en una plaça enrajolada.

 

1