Vés al contingut
1

El ple aprova per unanimitat l'atorgament d'ajuts econòmics per fer front a les despeses de l'habitatge

 

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar per unanimitat les les bases reguladores per a l'atorgament dels ajuts econòmics per fer front a les despeses de l'habitatge, per a persones am una situació econòmica desfavorida. També es va aprovar la modificació de crèdit necessària pel pagament dels ajuts

La regidora de benestar social, Marta Martín, va explicar l'increment de la partida econòmica de 15.000 € , que suposa un increment del 50%, amb un total de 45.000€. Destaca «esperit constructiu de la plataforma» i que han sumat esforços per millorar condicions de vida del ciutadans. Marta Martin ha explicat les bases, pensades per a propietaris o llogaters, i que no superin un determinat nivell d'ingressos per unitat familiar.

La convocatòria s'obrirà quan acabi la campanya de la Renda, l'1 de juliol, i es resoldrà en un termini màxim de 3 mesos.

ERC va votar a favor. La regidora Meritxell Mateu va insistir en la necessitat de tenir en compte que més endavant pot ser necessari incrementar la partida econòmica dels ajuts.

 

En aquest mateix sentit es va expressar la regidora de Junts, Noemí Llorens. Va destacar que la xifra no és molt elevada en relació amb els ingressos de l'IBI i va demanar que, com els ajuts es demoren, que les famílies que ho puguin necessitar rebin el suport de Benestar Social.

 

Amés e tot això, el regidor de Pineda En Comú va demanar que l'Ajuntament faci una bona campanya de comunicació quan ja es puguin demanar els ajuts, i també suport a la ciutadania que tingui problemes per omplir els formularis.

 

El punt el va tancar l'alcalde de Pineda, Xavier Amor. Va dir que el més important és posar en funcionament els ajuts i que apostaran per una bona comunicació i també ajudar als veïns i veïnes que ho necessitin amb els formularis.

 


 

Ordenança amb les mesures per la sequera

El ple va aprovar inicialment Ordenança municipal amb les mesures per la sequera. Es tracta de l'ordenança reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera de Pineda de Mar i el seu annex. El punt va ser aprovat per Unanimitat. Des de l'oposició, Meritxell Mateu (ERC) , Noemí Llorens (Junts) i Marcos Ortega (Pineda En Comú) van destacar la feina feta i el consens entre els grups, i van demanar fer complir l'ordenança

 

 

Altres punts

El ple va aprovar també la despesa prevista envers la Mancomunitat de l'Alt Maresme per a la gestió de Residus Sòlids Urbans, l'any 2024.

També va aprovar una modificació de les Bases generals de subvencions a entitats de l'Àrea de Qualitat de Vida.

 

 

El ple aprova per unanimitat una moció per renovar el reglament de participació als plens municipals

La moció ha estat conjunta d'ERC, Junts per Pineda i Pineda en Comú que demana renovar el Reglament de Participació Ciutadana en l'àmbit de la participació als plens municipals. Es demana un nou reglament i canviar el reglament per permetre-ho i promoure el seu ús. S'ha aprovat que es crearà una comissió de treball per canviar alguns reglaments i fomentar la participació durant els plens i altres espais polítics.

Xavier Amor ha defensat que practiquen la participació ciutadana a diari, però està d'acord en estudiar com millorar la participació ciutadana als plens. El PSC ha votat a favor de la proposta després de fer algunes esmenes que «son importants entenent la participació com una cosa més àmplia, no només durant els plens». També han dit que «cal comunicar millor la política local».

El regidor del PP Diego Sánchez, a l'equip de govern, ha donat el seu vot favorable a la proposta i també ha lamentat que el seu partit no rebés la proposta per ser votada. La regidora d'ERC Mònica Palacín ha dit que «demanava disculpes però la intenció era enviar-ho a tots els partits» i ha afegit que «entén que s'hagi sentit molest».


 


 

Torn obert de paraules

ERC

ERC ha demanat que la Comissió de Platges pugui treballar en definir millor el futur de les platges de Pineda. Xavier Amor ha dit que «és purament tècnic però és bo que es puguin fer propostes per part de tothom».

ERC ha tornat a demanar informació sobre «les fets ocorreguts a la comissaria de la Policia Local on va aparèixer una corda en forma de forca i una cadira». Ha dit que «hi ha hagut un nou incident -un efecte rebot- segons ha dit – i s'ha retirat les responsabilitats a un agent de la policia». Ha demanat informació sobre el fet. El regidor de Seguretat Diego Sánchez ha dit que «dona les ordre dins les seves competències» i el proper dilluns dia 29 fan una reunió amb sindicats i agents per debatre «maneres de fer i aportar cada punt de vista».

ERC ha preguntat pel Pla General d'Inversions de la Diputació de Barcelona i sobre quins projectes s'actuarà. Xavier Amor ha dit que «volen destinar els diners a fer realitat el projecte de la remodelació de la plaça de l'Estació de Pineda. La Diputació de Barcelona ha atorgat a l'Ajuntament de Pineda 1.728.302€ per a fer inversions durant el període 2024-2027. L'alcalde Xavier Amor ha dit que «faltaran diners per fer l'obra i es buscarà finançament».

Meritxell Mateu d'ERC ha fet un agraïment a la regidora Villarte per una resposta a una pregunta que va fer el seu partit. També ha demanat «que es pugui obrir el pas del pont de la Riera de Pineda que està tancat des de fa temps». L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «esperem fer les obres molt aviat» després d'alguns entrebancs administratius. ERC també ha demanat «poder fer la Fira d'Entitats» que no es farà i també ha demanat «més facilitats per les entitats a l'hora de fer activitats lúdiques pels seus alts costos» en referència a la vigilància, WC, assegurances, etc.

També han preguntat perquè la biblioteca Serra i Moret manté la llum encesa durant tota la nit i han demanat reduir el consum.


 


 

JUNTS

Noemí Llorens ha preguntat per la visita que ha fet l'alcalde en una trobada de pobles i ciutats que fomenten el projecte de celebrar de forma especial el Nadal, i ha dit que «en general creuen que els nivell a Pineda ha baixat». Joan Mora ha demanat informació sobre la visita amb responsables de la Generalitat per poder obtenir més place públiques de residència per a la gent gran.

També han preguntat per la platja de Pineda per trobar solucions per protegir el litoral pinedenc i sobre quin pla d'acció es treballa.  També han preguntat pel servei de Taxi a Demanda que iniciarà una prova pilot amb parades fixes a Can Carreras i que canvia el sistema que existia fins ara. És un servei dissenyat per l’Ajuntament de Pineda, en funcionament des de 2015, que pretén facilitar les connexions amb els diferents nuclis urbans de Poblenou, Les Creus i Pineda Centre, a les persones empadronades a Can Carreras. El regidor de govern Diego Sánchez, ha dit que «el pla pilot ara canvia i s'adapta a les necessitats».

També han preguntat pel Pla Local de Joventut i ha preguntat sobre com es pot fer el seu seguiment.


 

PINEDA EN COMÚ

Marcos Ortega ha preguntat sobre el segell de bones pràctiques en participació i transparència. Marcos Ortega ha demanat informació sobre el conveni de recollida de material reciclat per millorar-lo sobretot de cara a l'estiu.

També ha preguntat sobre el cens de refugis climàtics que necessita Pineda i com l'Ajuntament pot fer el cens i fer-ne a places i parcs i un sistema d'ombres per a parcs infantils, entre altres espais així com sensibilitzar la població.

També ha preguntat per la restauració de l'ermita de Sant Rafel i els terminis per a aixecar-la de nou i si serà possible fer-ho.

També ha dit que «hi ha veïns que es queixen de l'estat d'alguns boscos de Pineda que estan bruts i deixats».

 

El ple s'ha reunit a la Sala de Sessions del Consistori. Podeu recuperar-lo al canal on-line de radiopineda.cat, APP de Radio Pineda i del canal de YouTube de l'Ajuntament de Pineda.