Vés al contingut
1

El 18,6% de les dones que han parit sense anestèsia a l’Hospital de Calella han donat a llum dins l’aigua

 

Fotos. CSMS

 

 

Tenir sales de parts naturals permet augmentar la probabilitat de parts vaginals i reduir la incidència de cesàries. En un any, del març del 23 al març del 24, s’han atès 482 parts eutòcics, és a dir, sense complicacions i que no han requerit cap intervenció instrumental, i d’aquests 150 han estat sense anestèsia


 

Fa un any, el març del 2023, s’inaugurava la sala de parts naturals de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, un nou equipament dirigit a dones que tenen embarassos sense complicacions i per les quals es preveu un part i un naixement de baix risc. L’espai ha permès donar resposta a la demanda de gestants del territori de poder comptar amb un entorn no medicalitzat i ben equipat per atendre el part normal.


 

A més de la banyera, la sala està equipada amb un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota, diferents elements que les dones també n’han fet ús. En aquest cas, de les 150 dones que han parit sense anestèsia, el 12,6% ha tingut la criatura a la cadira de parts i el 26% ha partit fent ús de la liana, un instrument que permet mantenir una postura verticalitzada i que afavoreix el descens del nadó. A més la sala compta amb altres prestacions, com llums regulables, fil musical o parets pintades de color terra per tal d’oferir un entorn càlid, de calma, tranquil·litat i confortabilitat.

 

1
 

Recordem que l’Hospital de Calella és el centre de referència per a totes les gestants de les poblacions compreses entre Canet de Mar i Tossa de Mar que han de donar a llum.