Vés al contingut
1

Continua el temporal i destrueix encara més les instal.lacions dels pescadors de Pineda

 

Fotos de Ràdio Pineda i PB.

 

 

El temporal 'Nelson' ha tingut efectes similars al temporal Glòria en el sector de la barques a la Platja dels Pescadors. L'escullera ha quedat al descobert i des de la seva construcció el 2006 no s'havia vist una situació així, ni durant el temporal Glòria.

Una de les barraques dels motors dels pescadors se la l'emportat el temporal amb greus afectacions. La plataforma que servia per a poder varar barques s'ha ensorrat per les embestides de la mar. La barraca dels motors ha quedat molt afectada i revesteix perill d'enfonsar-se completament. Es demana que la gent no s'hi acosti pel perill que comporta.

 

 

1

 

1

 

 

1

 

 

 

1

 

 

Els pescadors de Pineda avui s'han mostrat molt preocupats per una situació greu a la platja i que impacta de ple just a l'inici de la temporada turística en un dels punts neuràlgics de Pineda. Sens dubte és el lloc més fotografiat pels turistes i visitants, les barques de la Platja de les Pescadors, i també la imatge icònica per la difusió turística de Pineda.

 

Altres sectors han quedat també molt afectats. La platja en tot el sector de la Rasa Vella (carrer Santiago Rusiñol) ha quedat sense sorra i les onades impacten al mateix passeig. L'escullera ha quedat a la vista amb un dèficit de sorra de més de 2 metres d'alçada en tot el tram. Mai no s'havia vist una situació així, ni durant el temporal Glòria tot i que en aquesta ocasió, el temporal no ha portat restes vegetals ni troncs com va passar amb el 'Glòria'. En canvi en altres sectors de la platja, les afectacions pel 'Nelson' no són tant importants.

 

Es demana molta precaució en tot el litoral perquè les onades són perilloses i pot empitjorar les properes hores.

 

 

1

 

 

 

Protecció Civil i ADF treuen aigua dels passos soterrats

Una vegada més el Passeig Marítim ha quedat ple d'aigua per les pluges de la nit i per la pujada de les onades. Durant el matí de diumenge han hagut de treure aigua amb bombes i es manté el pas tallar en diversos passos. Cal extremar les precaucions.

El temps pot empitjorar les properes hores amb més pluges i el temporal de garbí continuarà encara unes hores més.

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

 

 

Continuen les destrosses del temporal de mar i ja es pot veure l'escullera a la platja dels Pescadors

El temporal s'ha endut 3 o 4 morts més dels pescadors de Pineda i l'estat és força ruïnós. Des des del Glòria que no es veia res igual i es pot veure fins i tot l'escullera de sota el passeig que es va fer fa uns 20 anys durant el mandat de l'alcalde Joan Morell.

 

1

 

 

El temporal de mar impacta de ple a la Platja dels Pescadors amb importants afectacions

 

Els efectes han estat molt importants a la platja dels Pescadors i dels Pins on és molt visible la reducció de la sorra, just davant les barques dels pescadors de Pineda o davant la desembocadura del pas de Santiago Rusiñol. El temporal ha afectat seriosament l'estructura i s'ha emportat diversos 'morts' amb les seves politges, que serveixen per vara i pujar barques. Actualment la zona presenta perill per les persones, fins i tot quan acabi el temporal, ja que és fàcil que alguna persona adulta o infants puguin caure, ja que algunes estructures han quedat suspeses i descalçades. Per tant, es demana precaució en tot el sector i no accedir-hi. El mar també també s'ha endut molta sorra davant de l'edifici de la Confraria de Pescadors.

 

1

 

La retroexcavadora de l'Ajuntament de Pineda ha fet tasques per ajudar a evacuar l'aigua de la Rasa Vella, però les onades continuen impactant amb força.

 

Els efectes són greus i el temporal s'ha endut gran quantitat de sorra. Fins i tot es poden veure canalitzacions elèctriques i des subministres que han quedat suspeses amb el perill que això significa.

Amb l'estat actual no es poden ni muntar les guinguetes de l'estiu i només es pot solucionar, en part, amb aportacions molt importants de sorra extreta del marge de l'aigua amb retroexcavadora com s'ha fet els darrers anys. Malgrat tot, enguany, la situació és força greu i caldran milers de tones si es vol facilitar el bany en tot el sector. La situació és similar a tota la façana marítima de Pineda.

 

 

La Platja dels Pescadors, una icona de Pineda que ara ha quedat destruïda

Pot trigar molt de temps a tornar aquestes imatges, que són una icona de Pineda i l'espai més fotografiat durant l'estiu i per a tots els visitants. A més, és la platja triada per molta gent de Pineda que té el costum de banyar-se a les barques de Pineda. L'espai ha quedat greument afectat i els pescadors entrevistats avui pensen que poden trigar anys a tornar les imatges que recordem. Només la suma de les administracions podran ajudar a donar resposta a la situació creada i a la petició que fan els pescadors de Pineda de poder recuperar l'espai, tot i que segurament caldrà fer canvis que poden ser importants.

 

1
No podrà muntar-se el Mini Beach Club de l'Ajuntament de Pineda en aquest sector.

 

 

 

1
Imatges que poden  trigar molt de temps a tornar.

 

 

1
Un espai amb valor patrimonial i cultural important per Pineda, i la platja de molts pinedencs des de sempre. Fotos d'arxiu.

 

 

 

1
Aquest sector ja no podrà recuperar aquesta imatge durant molt de temps. Foto d'arxiu.

 

 

 

 

L'aigua de mar 'rega' les palmeres del passeig

Tot l'entorn de palmeres de la platja dels Pescadors està inundada d'aigua de mar. Molts curiosos i turistes s'han acostat avui fins la platja per veure les importants afectacions a la façana marítima de Pineda.

 

1