Vés al contingut
1

La benedicció de rams i palmes obre les portes de Setmana Santa

 

Fotos de Ràdio Pineda

 

La benedicció de Palmes i Palmons aquest diumenge de Rams, marca l'inici de la Setmana Santa. A 12 del migdia s'ha fet la missa a Santa Maria i també a Poblenou. Amb aquest gest, la religió catòlica recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem. Diumenge de Rams és una festa religiosa, tradicional i molt familiar. El mossèn de Pineda, Enric Tubert, ha dit que «estem davant dels dies més importants del cristianisme» i les misses sempre són molt plenes de feligresos.

 

1

 

 

1

 

 

 

1

 

Les properes celebracions religioses destacades són Dijous Sant amb missa les 7 de la tarda a Santa Maria, i també la celebració de la Passió el Divendres Sant a les 11 del matí. Dissabte es fa la Vetlla Pasqual a les 7 de la tarda i Diumenge de Pasqua missa a 3/4 de 10 a Les Creus i a les 11 a Santa Maria.


A Poblenou, diumenge també es farà missa Divendres Sant a partir de les 12. També es farà la Missa Diumenge de Pasqua a les 12 del migdia .


 

I es manté la celebració del Tortell de Rams

A banda d'anar a beneir les palmes i palmons, també es manté la tradició de menjar el Tortell de Rams, que regalen els padrins als fillols. Pot ser farcit i decorat amb ingredients diversos, si bé el més habitual és amb farciment de massapà i decoració de fruita confitada o bé de nata.

A banda dels tortells també és tradicional fer bunyols de Divendres Sant.

A Catalunya, i segons la tradició,el padrí regalava el tortell de Rams al seu fillol o fillola, i la padrina regalava la palma tot i que ara cada família ho fa com vol.

Diumenge de la setmana que ve serà el dia de la mona de Pasqua.

 

 

1