Vés al contingut
1

"Cal extremar les mesures d'estalvi d'aigua, ciutadania i administració local"

 

Pineda de Mar ha entrat en la fase d’Emergència I de sequera, en la qual es demana a tota la ciutadania que extremi les mesures per a l’estalvi d’aigua. També estan incloses les mesures que ha d’adaptar l’administració local per promoure la reducció del consum. Totes aquestes mesures d’estalvi es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Pineda de Mar: www.pinedademar.cat.

El Comitè Municipal de seguiment del Pla de Sequera ha estat implantat per la Generalitat a tots els municipis catalans. A Pineda està format per l’Alcalde, els regidors i regidores de l’equip de govern responsables de les àrees de territori, serveis municipals, medi ambient, representants dels grups municipals del consistori, tècnics de l’Ajuntament, el cap de la policia, el cap de la brigada, el coordinador general de l’Ajuntament, el cap del gabinet d’alcaldia, i quatre representants de l’empresa concessionària del servei d’aigua potable (AGBAR).


El consum d'aigua a Pineda

Pel que fa la valoració de les dades de consum d’aigua, l’Ajuntament es troba en una bona posició atès que a la primavera-estiu de 2023 ja va aplicar reduccions dràstiques de consum d’aigua en suprimir les dutxes de la platja i el buidatge de les fons d’aigua. També fent un seguit d’inversions en la digitalització de les vàlvules de pressió de Poble Nou, Pineda Centre, i parcialment al sector de les Creus, entre d’altres punts estratègics del municipi. Això ha fet possible passar d’un rendiment del 75% ( amb unes pèrdues del 25%), a un rendiment del 82,50%, deixant les pèrdues en un 17,50%; una millora d’un 7,5% en estalvi d’aigua.


 

Malgrat aquestes dades, l’empresa concessionària ha insistit en no abaixar la guàrdia i ha demanat a l’Ajuntament que segueixi aplicant les millores a la xarxa, intensificant la campanya d’estalvi d’agua en el conjunt de tot el municipi. S'aconsella el consum d’aigua per habitant i dia en 90 litres, per poder encarar les properes fases d’emergència amb totals garanties, i per no superar el topall global fixat per l’ACA a Pineda que és de 200 litres, sumant el consum domèstic, l’industrial i l’agricola.