Vés al contingut
1

S'avança a l'1 de maig el servei de vigilància forestal al Maresme

 

 

La Diputació de Barcelona avança aquest any el suport econòmic i tècnic a les agrupacions de defensa forestal (ADF) a les comarques barcelonines. Les ADF fan tasques de vigilància preventiva i informen d'incidències detectades, com abocaments al medi natural o anomalies a la xarxa de punts d’aigua.

Amb la presència de les ADF al territori es redueix el temps de resposta per a la primera intervenció en cas de foc, punt cabdal per limitar-ne els efectes i essencial davant el canvi de comportament dels incendis, cada cop més virulents i ràpids, amb menys temps de reacció.


 

Nou model del Pla de Vigilància amb les ADF

El Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona va posar en funcionament el 2023 un nou model a l’Alt Penedès, Garraf i Vallès Occidental amb més participació de les ADF i avança aquest any el seu desplegament a l’Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme per anar adaptant el Pla a la nova situació derivada de la sequera i dels efectes del canvi climàtic, atenent les particularitats territorials.


 

La col·laboració de les ADF és una part del Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals, que es desplegarà completament al juny. El dispositiu està també format per unitats d’informació i vigilància, punts de vigilància fixa (torres de guaita i càmeres) i compta amb informadors, guaites, operadors de comunicacions i responsables de control.